De sluis-onthaalmoeder

Sinds maandag gaat Flo naar een nieuwe onthaalmoeder: Jessie. Het op en af rijden naar Zwijnaarde viel ons toch een beetje zwaar. Een onthaalmoeder moet in de eerste plaats bereikbaar en beschikbaar zijn, besef ik nu. Lief, zacht, proper, begripvol of professioneel zijn bijzaak.

Jessie woont in Oostakker en had een plaatsje vrij. Punt. Ze gaat dus, al is het even wennen. Niet dat de dame in kwestie het niet goed doet. Ik weet het gewoon niet. In de gang geven we Flo af, ’s avonds pikken we haar daar terug op. Het is een soort sluis, tussen ouders en onthaalmoeder.

Pas op, na drie kinderen begrijp ik haar zelfs een beetje. Veel ouders zijn overbezorgd, hebben over alles een mening (;-)) en vinden van zichzelf dat ze het steevast beter doen. Ik denk dat het vreselijk moeilijk is. Straf je kinderen, dan ben je te streng. Laat je ze los, dan is het ook niet goed. Knuffel je ze net iets te veel, dan denken ze aan pedofilie. Enz. Bovendien zijn er veel mama’s die hun kind maar moeilijk kunnen loslaten.

Een kwartier afscheid nemen heeft soms veel weg van emotionele mishandeling. Ik ga voor de korte pijn: dààg schat, leuke dag, kus, deur, weg. Toch vind ik de sluisformule een beetje raar. Waar zou ze spelen? Met wat? En met wie? Wie zijn die andere kindjes? En hun ouders?

Flo kan het me allemaal nog niet vertellen. Ze is wel doodmoe na een dagje Jessie. Zou dat nu goed of slecht teken zijn?

3 gedachten over “De sluis-onthaalmoeder”

  1. Een goed teken denk ik:-) Heeft Jessie geen heen & weer boekje? Tais haar onthaalmoeder deed dit en daar stond echt ALLES in. Met wat ze had gespeeld, met wie, van hoelang tot hoelang ze had geslapen, wat ze heeft gegeten tot zelfs het tijdstip waarop ze kaka had gedaan:-)

  2. toch vind ik het een beetje raar dat je nog niet gezien hebt waar ze net speelt, ik zou toch één keertje mee binnen willen.

    Maar voor de rest vind ik het ook niet nodig om elke dag gans het gebouw te bekijken enal, ik geloof maar al te goed dat ze daar héél erg goed voor mijn kinders zorgen 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s