Leren fietsen

Zoals jullie weten is Nina een beetje achter op haar leeftijd. Wij proberen haar zo veel mogelijk te stimuleren (zonder te pushen) om de achterstand toch niet te groot te laken worden. Ze is nu 4,5 en het werd dus wel echt tijd om te leren fietsen. Dus leenden we een loopfietsje van vrienden en lieten haar een maandje zoeken naar haar evenwicht. Dat ging wonderwel. Zot is ze van dat ding. Maar het doel was haar op haar tempo te leren fietsen zonder wielen. Dankzij de loopfiets was ze erg snel weg. Drie keer oefenen en op een rechtstuk fietst ze vlot alleen door. Vertrekken en stoppen blijven moeilijk gezien ze nog altijd nauwelijks met haar voeten aan de grond kan. Maar het is toch al een mooi begin.

5 gedachten over “Leren fietsen”

  1. Goed zo Nina !

    M&L waren ook pas vorige zomer toe aan fietsen zonder wieltjes, ze werden toen 5. Ik vind niet dat ze zo “laat” is hoor. Er zijn trouwens nu nog enkele kindjes in de 3de kleuterklas die niet kunnen fietsen.

  2. Dit doet ze alvast toch heel erg goed en ze is zeker niet laat. Veel kindjes leren het pas in de derde kleuter. Het is inderdaad ook kansen geven en stimuleren maar als de beentjes nog niet willen gaat het niet. Knap hoor van Nina. Kindjes die trager ontwikkelen doen dat niet over ganse lijn. Je meisje gaat je nog verbazen hoor.

  3. Super Nina! Wat goed zeg! Ik vind het ook zelfs vroeg dat ze kan fietsen zonder zijwieltjes.
    Misschien is ze soms wat achter met haar motoriek, maar angst heeft ze zeker niet en dat is in haar voordeel. (Want als je ook angst hebt, dan gaat het pas echt traag…)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s