Boudewijnpark

Natuurlijk wilden we Flo haar verjaardag vieren. Maar twee jaar is een moeilijke leeftijd. Er komt hier al zo veel volk langs, dat we een feestje niet echt opportuun vonden. En wat koop je voor een kind dat de berg speelgoed van haar zussen al niet aankan? Moeilijk.

Dus besloten we haar te trakteren op een dagje pretpark. Omdat iedereen te beschermen tegen een depressie kozen we voor Boudewijnpark in plaats van voor Plopsaland. Ook daar veel volk maar toch nog aanvaardbare rijen. Spijtig dat ze het vergane glorie image maar niet onder controle krijgen: een paar gesloten attracties, slechte catering, vuil zand en veel roest. Hip is anders maar dat vond Flo gelukkig niet zo erg.

Het was een mooie zonnige dag, ook al had het KMI weer iets totaal anders voorspeld. De kindjes hadden er zin in en wij ook. En toch werd het een super vermoeiende dag met veel gezeur, letterlijk en figuurlijk. Wat is dat toch met al die ouders en kinderen? Een dagje naar het pretpark zou een geschenk voor het hele gezin moeten zijn. Niets is minder waar. Overal zie je huilende kinderen en stressende ouders. Flo heeft zich redelijk gedragen maar laten we eerlijk zijn: thuis is ze braver, trekt ze beter alleen haar plan en weent ze minder. Om 5 uur was iedereen echt pompaf.

De parking was volzet en er was geen alternatief. De zeehondenshow was een stuk korter dan tijdens ons vorig bezoek en de wespenplaag bleek nog steeds niet onder controle. Ik ben altijd enthousiast geweest over Boudewijnpark, en heb zelfs heel even getwijfeld om een abonnement te nemen, maar nu kantel ik een beetje. Spijtig. Moesten jullie alternatieven kennen die 1. echt de moeite zijn ( leuke speeltuinen genoeg maar thuis hebben we ook schommels en een trampoline enzo dus het met wel echt de uitstap waard zijn ), 2. en een beetje diervriendelijk zijn (exit circus en zoo en Harry Malter enzo) , 3. en niet te ver rijden (de olifanten in Thailand waren ook leuk maar das een beetje te ver) 4. zonder lange wachtrijen (exit alle alle pretparken in Vlaanderen) dan mogen jullie het altijd laten weten.
Op mijn todo-lijstje (ooit, het zal niet meer voor deze zomer zijn) staat voorlopig nog 1. Efteling (moet je daar niet schuiven?) 2. Technopolis (Is dat echt leuk voor de kinderen of gewoon wel ok en leerrijk?). Nog?

17 gedachten over “Boudewijnpark”

 1. Als kind vond ik een uitstapje naar Puyenbroeck ook heel tof. Is natuurlijk een provinciaal domein (met gigantische speeltuinen) maar wel beslist de moeite. Verkeerspark, gratis fietsverhuur, waterpedalo’s, een zwembad, etc.

 2. ik vond technopolis wel tof en Isla ook (maar da’s echt geen dagvullend programma), maar toen was isla nog klein en maar alleen
  en eerlijk is eerlijk
  goed doen voor 1 kindje is toch makkelijker dan voor 3 (elk hun eigen interesse enz)
  ik doe mijn kids nog steeds het grootste plezier om af te spreken met andere kids in een gratis speeltuin 😉
  maar hier zijn de speeltuinen wel GROOT en nooit overbevolkt zoals in Gent 😉

 3. Le Monde Sauvage in Aywaille (buurt van Luik). Een autosafari, een wandelsafari, een zoo-achtig iets. Maar vooral: blije dieren, propere goed verzorgde dieren, veel ruimte voor de dieren, veel ruimte voor fantasie bij de kinderen (teepee’s, apeneilanden, een grote speeltuin met piratenboot,….). Alleen de catering is onwaarschijnlijk slecht en duur, dus neem iets lekkers mee 🙂

 4. Ik vind Technopolis wel voldoende voor een dagje. Mijn kinderen waren toen 5 en 7 en zeker de bovenverdieping (voor 4-8 jarigen) was een groot succes: een “echte” supermarkt waar ze kassierster kunnen spelen, een bouwzone, ambulance, bank, etc. Ook beneden vonden ze heel veel opstellingen leuk om te experimenteren. We hebben zeker niet alles kunnen doen.
  De Efteling is ook heel erg de moeite maar het kan er ook heel druk zijn. Inderdaad best rekening houden met de Nederlandse schoolvakanties (net erna is er wellicht het minst volk).
  Bellewaerde was ook heel leuk, en als er slecht weer voorspeld wordt is er zeer weinig volk.
  Planckendael vond ik ook leuker dan de Antwerpse Zoo.
  Puyenbroeck heeft idd ook leuk fietstraject, autootjes, waterspeeltuin etc.
  Een zwembad van Sunparks of Centerparcs is ook altijd leuk.

 5. “De Efteling als de schoolvakantie in Nederland al van start is kreeg ik onlangs als tip. Het scheelt in wachtrij” Schreef het inderdaad verkeerd, als het schooljaar in Nederland al van start is moest het zijn

 6. Ook toevallig… wij zijn dinsdag naar Boudewijnpark geweest. Kindjes vonden het tof, maar inderdaad: oud, vergane glorie, slecht eten en slecht onderhouden attracties. Al letten die kleintjes daar natuurlijk niet op. Die van ons hebben zich ook heel goed geamuseerd. Wij hadden wel het gevoel dat wij daar moederziel alleen liepen. Daar was geen kat! Toen we om half twaalf op een attractie gingen (die paarden) waren wij die arme jobstudent zijn eerste klanten. Hij zei letterlijk “allez, ‘k zen content dak ook e keere min attractie in gang kan steken”.

 7. Harry Malter is blijkbaar toch aan een kleine heropwaardering bezig, heb ik onlangs zelf nog mogen contstateren. En idd, Paira Daiza (voorheen Paradisio) is een prachtig park. Gisteren nog naar Plopsaland geweest, en al bij al viel het rijtje schuiven nog heel goed mee, ondanks het vele volk en het goede weer….

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s