‘Nieuwe’ kinderkamer

Flo mag binnenkort in een groot bed slapen, al is het maar omdat ze ’s nachts geen pamper meer draagt en nu niet uit haar bed kan. We hebben hier nog een extra dubbel bed staan maar dat vind ik toch net iets te groot voor zo een klein meisje. Een nieuw bed was welkom. En verder ben ik al een hele tijd op zoek naar een degelijke en toch betaalbare poppenkast. Het exemplaar uit de Fun geeft het vrij snel begeven: mijn meisjes zaten er achter en bij de minste duw viel het lichte triplexspel om. De meeste sterke, lees zware, poppenkasten kosten blijkbaar stukken van mensen. .

Dus hield ik de tweedehandssites een beetje in de gaten. Kleren of boeken koop ik eigenlijk nooit via Kapaza of Tweedehands.be want dat vind ik te veel energie voor een te kleine besparing. Maar voor grote stukken ben ik wel echt een fan van hergebruik. Vroeger kon je nog koopjes doen in de kringloopwinkel maar die tijd is voorbij. De mooie stukken houden ze volgens mij voor de retrobeurs en voor wat overblijft vragen ze te veel geld. Kringloop moet volgens mij wel echt een stuk goedkoper zijn Ikea of Weba en dat is niet altijd het geval.

Online zoeken is gemakkelijker: je moet er niet eens voor buitenkomen, dus geen erg als je niets vindt. En zo botste ik op deze oude kleuterkamer, gemaakt in Oostenrijk en ooit gebruikt in een toonzaal. Stapelbed, kast, glijbaan en grote sterke poppenkast voor 250 euro. Ik heb getwijfeld. Gaan we dat ding ooit in elkaar krijgen? De eigenaar was bereid mee te komen helpen dus gingen we overstag. Ik was die dag gelukkig niet thuis. Anders waren de vader en ik nu hoogstwaarschijnlijk uit elkaar. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost om het bed te monteren. Maar het staat er. De meisjes zijn echt zot van die glijbaan en zo lijkt ons huis nog een beetje meer op een binnenspeeltuin 😉

7 gedachten over “‘Nieuwe’ kinderkamer”

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s