Bewegingsschool

Sport is belangrijk, zeker voor kinderen. Het is een goede gewoonte die ik als ouder aan mijn kinderen wil meegeven, net zoals tanden poetsen, gezond eten en beleefdheid. Maar welke sport kies je dan? Manou en Nina zijn motorisch niet bijzonder sterk, terwijl veel sportclubs zich net richten op competitie. Zwemmen? In veel clubs betekent dat baantjes trekken, zo snel en zo veel mogelijk. Ballet leek mij ook al zo serieus.

De overstap naar het eerste leerjaar bezorgt Manou al genoeg (gezonde) stress. Als buitenschoolse activiteit was ik dus eerder op zoek naar iets leuk, iets ontspannend, iets speels en indien mogelijk iets dat ze met haar zusje(s) kan doen. Toevallig kwamen we uit bij “De Bewegingsschool” in Oostakker. De volleybalclub organiseert er de zaterdagvoormiddag een soort vrij turn- en klim- en speluurtje.

“Het doel van de bewegingsschool” is de algemene ontwikkeling van het kind te bevorderen. Elk kind heeft behoefte aan beweging, en beleeft daar ook plezier aan. Door middel van beweging zal de gezondheid, de motoriek en de menselijke ontplooiing van het kind bevorderd worden.”

Zowel Manou als Nina als Flo vinden het geweldig. Niets moet, alles mag. Het lijkt een beetje op een alternatieve binnenspeeltuin, zonder glijbaan en zonder frietjes maar wel stukken gezelliger. De opbouw verandert iedere week en de begeleiding is erg vriendelijke. Een aanrader!

3 gedachten over “Bewegingsschool”

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s