Verwendag

We zeggen het al lang, al van voor de recente ontwikkelingen. Drie kinderen voor één gezin, het is altijd een beetje vechten voor aandacht. Nu zeker.

Voor Manou en Nina is het ook een moeilijke periode. Natuurlijk leuk dat ze overal mogen gaan spelen, maar eigenlijk willen ze het liefst thuis zijn bij ons. Dus lanceer ik de maandelijkse verwendag. Zondag lijkt me ideaal maar het kan in principe eender welke dag zijn. Het gaat niet om cadeautjes, of toch geen grote. Kinderen willen in de eerste plaats aandacht en liefde.

Kiezen voor pannenkoeken bij het ontbijt, en die voor de televisie opeten. En dan samen in bad en mogen kiezen waar ze zitten en hoe lang ze er in blijven. Een dag lang in verkleedkleren rondlopen en geschminkt worden. Of samen buiten spelen, geduwd worden en samen op de trampoline. En kiezen wat ze willen eten, en dan samen naar de speeltuin fietsen. Of met mama en papa verstoppertje spelen en een eigen cd samenstellen en branden en dan disco in de speelkamer. Picnic in de tuin en vooraan zitten in de auto. Samen brullen op K3 en springen op het ouderlijke bed. Verwendag, een dag om naar uit te kijken.

Een keer per maand lijkt me genoeg. Het moet nog haalbaar blijven, zeker met Flo.

3 gedachten over “Verwendag”

  1. Wat klinkt dat leuk en als een goed idee! Zoals je het beschrijft en met alle ideeën krijg ik er zelf bijna zin in ;).Dat worden vast hele fijne dagen!

  2. Keigoed idee! Toen mijn kinderen klein waren, had ik een verwenbokaal waar ideetjes inzaten voor weekends of vakantiedagen. Dat ging van ‘met de trein rijden’ over ‘koekjes bakken’ tot naar een zwemparadijs gaan’. Succes verzekerd!!!
    Ik propte niet te veel activiteiten in één dag: het moest voor de ouders ook nog fijn en haalbaar blijven. Oververmoeide kinderen en mama’s zijn geen goede afsluiter van een verwendag.
    Jullie doen dat goed! Dat verdient een virtueel bloemetje ;-))

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s