Adel aan de top

Clichés maken het leven gemakkelijk, aldus psychologen. Ze geven je de mogelijkheid om grote groepen mensen op voorhand te beoordelen (en vaak ook veroordelen). Volgens mij maken ze je vooral lui. Stereotypen weerleggen, altijd interessant. En vandaag wil ik het voor de verandering eens niet hebben over migranten of kansarmen, wel in tegendeel.

De mama (een vriendin) van een communicantje mailde me vorig week. Haar dochter zou graag foto’s laten maken tussen bloemen. Klonk goed maar waar vind je in deze periode van het jaar een mooie bloementuin? Op verschillende rotondes staan wel veel narcissen maar dat is niet meteen de ideale plaats voor een fotoshoot. Dankzij Google kwam ik vrij snel uit bij het Park van Beervelde, dat is niet zo ver voor mij. En op de foto’s kon ik al zien dat het een prachtige tuin is. Ze organiseren open tuindagen maar verder staat het park eigenlijk niet open voor publiek. Het prachtige huis is immers bewoond en die mensen hebben natuurlijk geen behoefte aan wandelaars (en fotografen) in hun achtertuin.

Vragen staat vrij, is mijn devies. Wie niet waagt… Dus mailde ik naar het algemene adres op de site. Vrij snel kreeg ik een antwoord van de “kasteel”heer zelf. Een man van adel, zo las ik online. De mail was heel erg vriendelijk, en hartelijk. Geen formele standaardzinnen, gewoon vlot en hartelijk. Dat het eigenlijk voorbehouden was voor kinderen van de gemeente maar dat ik mocht bellen bij aankomst. Zo gezegd, zo gedaan. Het is echt een prachtige tuin, niet te afgelekt maar buitengewoon groot en natuurlijk. De zon scheen, mijn gezelschap was enthousiast.

Ik heb Renauld de (met kleine d) achteraf nog eens gemaild, om hem te bedanken. Echt top, vind ik zowel hem als de locatie. Foto’s volgen (na de communie) 😉

4 gedachten over “Adel aan de top”

  1. Vragen staat vrij … Een nee heb je, een ja kan je krijgen …
    Clichés, maar toch oh zo waar. Dat probeer ik onze kinderen ook mee te geven. Je mag zowat alles vragen, aan iedereen, zolang je het maar beleefd doet. En er tegen kan dat je ook nee als antwoord kan krijgen. Maar durft te vragen …
    Leuk dat je vraag positief werd beantwoord.
    (al kan de kasteelheer zich, na je blogpost, misschien wel aan meer aanvragen verwachten, ocharme)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s