Skiformules met kinderen

Laten we eerlijk zijn: skiën met 3 kleine kinderen is niet evident. Het is een stuk duurder dan een all in naar Turkije, je hebt redelijk wat gerief en materiaal nodig en het is een beetje sleuren. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel reisorganisaties die kindvriendelijk skivakanties aanbieden. Wij hebben er al verschillende geprobeerd en voor de geïnteresseerden pen ik hier heel kort mijn bevindingen eens neer. Let wel: alles is relatief. Ander hotel, ander gebied, anderen leeftijden van de kinderen. Echt vergelijken is moeilijk.

Lang geleden hebben we een paar appartementen gehuurd via Kids en Go. Veel Hollanders maar mij stoort dat niet. Basic en goedkoop maar vaak in Oostenrijk (en ik zit graag aan de piste. Bovendien vind ik een hotelformule leuker.
Dit jaar gingen we met Tramontana, een rechtstreekse concurrent voor de CM Intersoc. Beide hebben zo hun voor- en nadelen.

Tramontana Val Cenis viel heel goed mee. In vakantieperiodes bleek het bovendien een stuk goedkoper dan de CM, minder stress om te boeken (want bij Intersoc is het om ter snelst = stress). Heerlijk vond ik dat er in het hotel ook veel Fransen logeerden. Wat mij het meest stoorde tijdens onze CM-skireis zijn al die Belgen. Dan ga je op vakantie en zit je weer in dezelfde oerbrave Vlaamse gezinssfeer. Een verlegen knikje in de gang en allemaal stipt staan aanschuiven voor het buffet. Op reis kijk en luister ik graag rond. Nog liever een groep luidruchtige Hollanders, vrolijke Fransen, norse Duitsers of Engelse trainingdragers dan een hotel barstensvol Vlamingen.

Persoonlijk zou ik mijn kinderen ook liever in het Frans naar l’école de ski Français sturen omdat die gewoon de beste skilessen geven, en kinderen taal gemakkelijk overbruggen. Maar ik sta duidelijk alleen met mijn mening. De Nederlandstalige skilessen waren best goed maar zeker voor de kleintjes zoals Nina miste je toch een eigen piste, aangepaste tapijtliften en de andere accommodaties die l’ESF biedt. Het eten in Val Cenis was beter dan in Valmorel (cm). De sfeer deed er meer denken aan een hotel, terwijl de CM meer weg heeft van een vakantiekamp voor gezinnen. De kamers waren groter en mooier, al miste ik een bad voor de kinderen. Mijn meisjes en een douche, dat gaat niet goed samen en voor de lavabo bleken ze echt te groot.

Op vlak van opvang en de après-ski voor kinderen doet de CM het beter. Buiten de schoolvakanties zou ik dus toch voor de mutualiteit gaan. Maar nu Manou schoolplichtig is, blijf ik voorlopig bij Tramontana, tenzij natuurlijk dat de Club Med mij eens uitnodigd. 😉

Advertentie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s