Mijn haar

Je zou kunnen zeggen dat ik van verandering hou. Dat klinkt …avontuurlijk. De waarheid is dat ik gewoon nooit echt tevreden ben van mijn haar. Mijn natuurlijk kleur gaat me niet. Daar is echt iedereen het over eens. Pech. Op zich ben ik helemaal niet tegen kleuren. Ik heb gewoon geen geduld. Moest ik dat nu thuis mooi kunnen doen, tussen het avondeten en het slapengaan, dan zou mijn leven een pak eenvoudiger worden. Bij de kapper duurt dat gewoon altijd zo lang, en ook al ken ik een heel toffe kapster: ik heb daar echt geen tijd voor. Dus stel ik het kleuren telkens te lang uit,erger ik me te pletter aan mijn uitgroei en wordt ik gedwongen tot snelle spoedbeslissingen.

Eigenlijk vind ik haar niet zo belangrijk. Ik wil “gewoon” geen kort-handig-huisvrouwencoupe. Het mag niet te braaf zijn maar wel graag vrouwelijk. Maar vooral: ik mag er geen werk aan hebben, want daar heb ik ‘s morgens geen tijd voor. Mannen verkiezen lang maar ik zie er dan altijd zo slordig uit. Kort is frisser maar vaak toch iets minder elegant. Dus ja, ik ben opnieuw gezwicht voor een iets donkerder kleur. Omdat dat blond zo snel geel uitslaat en het er dan zo goedkoop uitziet. Ik had beter moeten weten. Grijs is wel cool, maar dat van mij slaat altijd zo geel uit.

Hel.

10 gedachten over “Mijn haar”

  1. Heel kort staat je goed vind ik, zoals op de bovenste foto (is dat nu?). Maar met korte pony zoals linksboven op de collage-foto is ook erg leuk!

  2. Ik herken me volledig in het verhaal. Op het korte kopje na dan. Wisselen van coupes: check. (wel telkens lange varianten). Haar dat geel word, ik ken er alles van. Vreselijk vind ik het. kommer en kwel. Maar ik heb geen keuze, mijn natuurlijke haarkleur staat me ook voor geen meter. De kapper: duurt inderdaad veel te lang. maar blond verven, zelf, lukt helaas niet.

    Ik vind je het mooist met het hele blonde, witte haar. 🙂

  3. Heel herkenbaar! Naar de kapper gaan is je altijd een beetje overleveren en moeten beslissen. Ik weet niet of de bovenste foto de recentste is, maar dat vind ik een mooi kopje! Maar ja ik ben dan ook een vrouw natuurlijk 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s