Groeimelk

Altijd gedacht dat groeimelk een marketingvondst was. Kersverse ouders zijn zo gemakkelijke prooien. Ik zou me niet laten vangen. Manou moest hoe dan ook soyamelk drinken. Nina mocht helemaal niets vloeibaar tout court. En Flo leek ons op vanzelf al te gezond, toen.

Maar dan las ik dit in de krant: ‘Vandenplas geeft het advies om kinderen tot drie jaar geen koemelk meer te geven: ‘Opvolgmelk in poedervorm of groeimelk voldoen veel beter aan de voedingsbehoeften van jonge kinderen. …Dat groeimelk een euro duurder is per liter dan gewone koemelk, vindt de professor geen bezwaar: ‘Een kind drinkt een halve liter per dag. Dat is een meerkost van 15 euro per maand. Voor de meeste mensen niet onoverkomelijk.’

Flo heeft altijd heel erg goed gegeten: alles en veel. Maar sinds nieuwjaar is dat veranderd. Ze heeft nog momenten dat ze vol goesting haar bordje leegeet. Meestal wil ze niet, ook geen lekkere dingen zoals kaasjes of snoep. En daar zit nu net het dilemma: Flo moet eten, ze moet genoeg suiker binnenkrijgen want het tekort aan suiker veroorzaakt de aanvallen. Dus krijgt ze flesjes, twee keer per dag met nesquik en maiszetmeel. En nu ben ik dus toch overgestapt op groeimelk.

“Il n’y a que les imbéciles qui ne changent pas d’avis.”

5 gedachten over “Groeimelk”

 1. ik hoorde het ook als ik laatst bij K&G was
  en ik kreeg het weer bijna
  toen isla die leeftijd had, zweerden ze bij koemelk en moesten we de groeimelk achterwege laten
  en nu is het omgekeerd 😉

 2. Ik heb zondag een lezing bijgewoond van Kris Verburgh, de professor die het boek http://www.voedselzandloper.com/ heeft geschreven. Hij was daar heel radicaal in: koemelk is voor kalfjes. Mensen zijn niet gemaakt om dierlijke melk te verteren. Voor kinderen: borstvoeding en daarna plantaardige melk: soja, amandel, … Melk zou helpen om osteoporose te voorkomen, wel uit wetenschappelijke studies blijkt dat mensen die meer melk drinken, méér last hebben van osteoporose later! 2 glazen per dag is al voldoende om dit effect te krijgen.
  Ik heb zelf een lactose-intollerantie en gebruik al ruim 13 jaar geen melkproducten meer. Op een klein teentje na, heb ik nog nooit iets gebroken gehad. Mijn calciumlevels in mijn bloed zijn nooit gestoord geweest. Calcium haal je namelijk veel meer uit groenten dan uit melk. Ook mijn kinderen zijn bijna zonder melk opgevoed. Pas sinds een jaar of 3 heb ik dat al eens in huis, meestal onder de lactose-vrije vorm dan nog. Wij zijn en blijven grote fans van de soja!

 3. Studies beweren soms het één dan weer het ander… Als mama ondervind je meestal zelf wel wat het beste is voor je kind. Ik luister altijd naar goed (bedoeld) advies, probeer het soms wel eens uit en beslis zelf of ik ermee doorga.
  Als Flo’ke gezonder zou opgroeien met groeimelk dan zou dat zelfs dubbel zoveel mogen kosten dan gewone melk, niewaar?

 4. Hier al steevast sinds z’n 12 maand Soya Groeimelk. Ik ben ervan overtuigd dat dit hem die extra kcal en vitamines levert, in vergelijking met gewone melk. Iedere morgen en iedere avond een grote fles!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s