Motorpech

image

De meisjes vinden het geweldig om eens mee te rijden met mijn scooter. In Thailand kochten we een kinderhelm, en als het weer meezit durf ik ze wel meenemen voor een kort ritje. Dus reed ik gisteren met Manou naar de Koodza, op ongeveer 5 kilometer van ons huis.

16 was ik toen ik mijn eerste scooter kocht. Het was mijn vrijheid. Ik reed er mee naar school, naar vriendinnen, naar de overpoort maar evengoed naar zee. Weer of geen weer. Een kenner durf ik mezelf niet te noemen maar kom: ik heb toch een beetje ervaring.

Na onze aankopen gisteren kreeg ik het ding niet meer in gang. Geen batterij, dacht ik, dus probeerde ik de kickstarter. Er was geen leven in het ding te krijgen en het stomme toeval wou dat ik (natuurlijk) geen gsm bij me had. Heel even werd Manou ongerust. “Gaan we hier dan voor altijd moeten blijven?”

Paniek helpt niet. Veel mogelijkheden waren er niet: duwen. Een scooter is geen bromfiets, zeker wat het gewicht betreft.

Afzien. Na twee kilometer was ik dood. Ik stopte aan een tankstation, trakteerde de dochter op een ijsje en dacht nog eens goed na. Gelukkig bestaan er nog papieren telefoonboeken én mensen met een vaste lijn. Via via slaagde ik er zo in om de man des huizes toch nog te bereiken.

Hij grinnikte. “Je zal tegen dat beveiligingsknopje gebotst zijn.” Hu? Beveiligingsknopje? Daar had ik echt nog nooit van gehoord. Vreselijk, vind ik het, al die extra antidiefstal truukjes waar je vooral zelf last van hebt. “Nu weten we het he mama. We hebben weer iets geleerd.” Tja, zo kan je het ook bekijken.

8 gedachten over “Motorpech”

  1. Een verhaal waarmee je dochter je zal blijven achtervolgen… 🙂
    Maarre… heb jij een papieren telefoonboek nodig om Bob te bereiken? You lost me…

  2. Bob heeft sinds een maand (of 2) een nieuw nummer en ik geef toe: ik ken het niet van buiten. Ik bel altijd met mijn gsm, altijd, en daar heb ik dat nummer gewoon opgeslaan. Vandaar …

    1. Nu ik erover nadenk, ken ik eigenlijk ook maar weinig nummers vanbuiten (een stuk of 3) en zal dus misschien ook een papieren telefoonboek en vaste lijn nodig hebben mocht ik mijn gsm vergeten/verliezen. 😉 Gaëtan weigert zijn telefoongeheugen te gebruiken en kent bijna alle nummers van familie, vrienden, leveranciers en vele klanten vanbuiten. Freaky. Goede braintraining wel 😉

  3. zalig zo’n scooter, ik had er ééntje die ik mocht lenen van mijn mama (die verving de tweede wagen bij ons thuis, dat zou ik nu geweldig vinden moest het mogelijk zijn in de praktijk…) ik herinner me nog goed dat het in de tijd was dat een helm niet verplicht was en op warme dagen de wind zo leuk in je haren kon spelen….aaggghh

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s