Vakantiewerk

Manou doet het goed op school. Ze mag zonder veel problemen over naar het tweede leerjaar. Af en toe eens lezen tijdens de vakantie zou haar wel deugd doen, zei de juf. Twee maanden lijkt mij hoe dan ook erg lang. Dus spelen wij thuis schooltje. Mama is de juf, en de meisjes maken oefeningen. Soms vraag ik me af of het niet een beetje overdreven is, zo tijdens het lager onderwijs in de vakantie vrijwillig huiswerk te maken. Erg lang duren de oefeningen niet, en sommige dagen staan er te veel andere leuke dingen op het programma. Maar het is een mooi alternatief tegen de verveling, lijkt mij.

5 gedachten over “Vakantiewerk”

  1. Zo raar vind ik dat niet. Ik kon best goed mee in de lagere school en maakte elke grote vakantie ‘Vakantieblaadje’. Van die gekleurde papieren met allerlei taken op.
    Elk jaar kon je die bestellen om vrijwillig onder de grote vakantie te doen en die blaadjes werden door mijn ouders ook elke jaar aangekocht. Ik vulde daar toch 80% van in.

  2. De vorige jaren deden wij dat ook. Maar dit jaar protesteert Zoonlief. ‘Bij het begin van het schooljaar herhalen wij alles immers,’ zegt hij. Voor hem is dat reden genoeg om tijdens de vakantie alleen aan vakantie te denken.

  3. Ik kan Maxime ook niet echt warm maken voor een vakantietaakje. Maar misschien is “schooltje spelen” nog geen slecht idee. Samen met mij en zus erbij zal het misschien plots wel leuk zijn. En zoals je zegt, het hoeft zeker niet lang te duren.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s