Uitbreken

Heb ik al verteld dat Flo een deugniet is? Iedere dag moet ik nieuwe grenzen stellen, iedere dag verzint ze nieuw omwegen. Het bedritueel is zo een spannende wedstrijd aan het worden. Flo valt moeilijk in slaap. Spelen is zo veel leuker. Ze slaapt nog altijd in een spijlenbedje (aan de voet van ons bed) maar dat is al lang geen hindernis meer. Dus stopte ik haar in een slaapzak maar ze leerde even snel hoe een rits werkt. Dus draaide ik de slaapzak om, met de rits op de rug, en enkele dagen later mocht ik de zak binnenste buiten draaien.

Dat uitbreken is lastig want niet alleen kruipt ze uit bed, ze verzint ook altijd een gevaarlijke of op zijn minst hinderlijke nachtelijke activiteit. De badkamer is haar favoriet. Dan leegt ze alle shampoos of wrijft ze de muur in met tandpasta. Of ze vult de wc met tampons. In de vakantie gaat ze overdag terug naar haar onthaalmoeder maar ook daar heeft ze (op de eerste dag! ) de badkamer eens goed onderhanden genomen.

Het is zover gekomen dat ik Flo nu ’s nachts vastbind. Het was een tip van de onthaalmoeder. Met een touw aan de onderkant van haar slaapzak hangt ze vast aan het bed. Ze heeft al verschillende niet zo stevige touwtjes kapotgetrokken, net als één slaapzak. Maar de huidige combinatie houdt voorlopig al meer dan een week stand, als ze niet met touw en al op ons bed eindigt. Het ziet er een beetje wreed uit maar nood breekt wet.

Binnen enkele weken wordt Flo 3 jaar. Ik hoop echt dat de terrible 2 tegen dan voorbij zijn 😉

Advertenties

4 gedachten over “Uitbreken”

  1. Als ik dat soort verhalen lees, maak ik me altijd zorgen over mijn eigen kinderen. Dat zijn echt makke lammetjes en ik vrees dat die later zo over zich zullen laten lopen (bijvoorbeeld door jouw Flo :-)). Prijs je dus gelukkig met zo’n felle dochter!

  2. Pas daar toch wat mee op met dat vasbinden. Met mij wouden ze dat ook eens doen als kind. Speciale riempjes aan de matras, bijgevolg ik liet mij met matras en al over de rand vallen. Ik kon mijzelf zo verhangen hebben. Mijn mama was zo geschrokken en heeft het nooit meer gebruikt.

  3. Haha ik vind het wel grappig zo’n felle kindjes maar ik kan mij voorstellen dat het voor de ouders behoorlijk vermoeiend is . Mijn kinderen waren niet zo hevig dus ik moest niet naar zo’n drastische oplossingen zoeken maar misschien helpt het een groot eigen bedje te beloven op voorwaarde dat ze in bed blijft, wie weet? Mijn kinderen lachen mij er nu mee uit maar ik werkte met een kalender met stickertjes die ze moesten verdienen en dat had toch dikwijls een positief effect. Veel succes met de hevige dochter en het toilet vol tampons steken, daar zou ik echt niet mee kunnen lachen!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s