Terug naar school

Binnen een week is het zover. Dan begint het schooljaar opnieuw. Het zal deugd doen, denk ik soms. Twee maanden vind ik persoonlijk net iets te lang. Persoonlijk zou ik eerder kiezen voor 3 weken met kerst en 2 weken krokusvakantie en anderhalve maand in de zomer. Begrijp me niet verkeerd: we hebben ons goed gehad deze zomer en we gaan de laatste week ook nog wel zinvol kunne invullen. Maar het is goed geweest. Hoeveel crea-namiddagen, vriendinnen op bezoek, uitstapjes en gezelschapsspelletjes kan een mens aan?

We zijn er klaar voor. Het begin van het schooljaar vraagt tegenwoordig trouwens niet zo veel voorbereiding meer. Toen ik jong was moest je met een heus lijstje naar de winkel, op zoek naar x aantal nieuwe schriften, zo veel nieuwe mappen en allerhande schrijf- en tekengerief. Mijn meisjes kregen voor het nieuwe schooljaar elk een nieuw paar schoenen, een nieuwe jas (behalve Flo want die heeft een kast vol afdragers), nieuwe pantoffels, nieuwe turnschoenen en een stapel vol flock-T-shirts.

Ik heb de nieuwe juf van Flo ook al gebeld, want wie weet wou ze wel een beetje info voor de eerste schooldag. De dame was er precies gerust in. “We zouden haar epilepsie (en de mogelijk Gon-begeleiding en Tandem-begeleiding) wel bespreken tijdens het infomoment.” Ze heeft ervaring en ik ben niet ongerust van aard. Alles komt (vroeg of laat) wel goed, me dunkt.

Drie nieuwe juffen en voor de kleinsten een nieuwe school: ik vind het best wel spannend. Zoals ieder jaar moeten we ook dringend nadenken over het dilemma van de eerste schooldag: drie kinderen en twee scholen. Wie gaat wie brengen?

2 gedachten over “Terug naar school”

 1. Hier duurt de vakantie ook net die ene of die 2 weken te lang, vind ik, maar aan de andere kant… Als het anderhalve maand zou zijn, zou die laatste week er wellicht ook teveel aan zijn 🙂 Gewoon omdat je weet dat het op zijn einde loopt hé.

 2. tgoh ik vind die zomervakantie ook veel te lang
  jouw vakantieregeling lijkt me wel wat…
  of een weekje ergens in oktober zou ook goed zijn 😉
  die eerste maand is zoooo ontzettend druk

  hopelijk valt de combinatie volle dagen school voor flo wat mee
  ik blijf duimen

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s