Huizen kijken

Vorig weekend op het feestje vertelde iemand over zijn bouwprojecten. Samen met zijn vriendin hadden ze een leuk stuk grond gekocht (met bomen) voor een halfopen bebouwing. Enige addertje onder het gras: na de aankoop hadden ze hun kersverse buren gevraagd of ze hun bouwplannen eens mochten inkijken. De buren gingen voor een fermettewoning, terwijl zij net dachten aan iets modern. Het zal u maar overkomen.

Vandaag botste ik op een erg leuke fotoreeks over het onderwerp. Typisch Belgisch, zo lelijk. En grappig. De beelden komen uit een geweldige fotoreeks (en boek) van Herman van den Boom.

Toch is het een moeilijk probleem want je gaat toch zelf geen fermette zetten omdat je buren toevallig geen stijl hebben? En zo wijken waar alle woningen er precies hetzelfde uitzien, doen mij denken aan sociale woningen. Toen wij nog op zoek waren naar leuke bouwgrond vond ik de meeste bouwverplichtingen bovendien erg beperkend: zo veel meter van de straat, maximum zo groot en het obligate zadeldak. Wat is er zo mooi of praktisch of dwingends aan een zadeldak? Ik heb het nooit goed begrepen.

Smaak is duidelijk iets persoonlijk.

Advertenties

4 gedachten over “Huizen kijken”

  1. is wel heel erg grappig 🙂
    binnenkort kunnen wij vermoedelijk met onze buren ook in de reeks 😉

    maar om om die reden in een open bebouwing te wonen om ons eigen ding te doen, vonden wij niet echt nodig (en misschien ook niet betaalbaar)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s