Eten verplicht

image

Flo is altijd een goede eter geweest, tot ze epilepsie kreeg. Plots moest ze eten en die verplichting nam haar goesting weg. Of misschien ligt het toch aan de medicatie of aan de aanvallen.

We zitten nu alvast in eenzelfde stramien als bij Nina destijds. Maaltijden zijn een strijd. Als ouder moet je een groot stuk van je opvoedingsprincipes overboord gooien. Lust ze plots geen boterhammen meer ? Jammer maar dan moeten we iets anders verzinnen. Pannenkoeken? Of lasagne? Of yogurtje? Of m&m’s ? Suiker is suiker. Het doel heiligt de middelen.

Ondertussen heb ik ook al een hele reeks nieuwe flesjes en drinkbekers gekocht. Dat helpt soms, voor even. En zie daar de terugkeer van de babyvoeding. Eentje vond ze heerlijk, dus kocht ik er meer. Ondertussen is Flo ook dat alweer beu.

De nachtvoedingen gaan redelijk binnen. In haar slaapt drinkt ze gemakkelijk een halve fles. De andere helft komt op mijn kussen en lakens terecht 🙂 . Alleen jammer dat al die extra suiker niet lijkt te helpen .

8 gedachten over “Eten verplicht”

 1. zeer herkenbaar! Mijn dochter is veel te licht dus àls ze een maaltijd weigert dan ben ik ook vlug geneigd om haar dingen te laten eten die ze zeker lust, dus eet de dochter gerust 2/3 keer spaghetti in de week, eet ze vanillepudding als ontbijt, middageten en avondeten als het moet etc… niet gezond maar ja… Pas op in ‘goede’ weken eet ze gewoon mee met de keuken en is het een alleseter hé maar de moment dat er iets miszit (een tandje dat erbij komt, te moe, ziek, …) wijkt ze dus erg af van een gezond voedingspatroon.

 2. verplichten lukt hier thuis mij miro ook nauwelijks,
  hoewel toen hij ziek was dreigde ik wel met hem op de trap te zetten als hij die 1/4 boterham niet opat…
  maar hij krijgt ook veel vaker wat hij lust tot grote ergernis van isla
  wat jammer dat de nachtvoedingen niet het gewenste resultaat hebben

 3. Mijn kinderen aten niet graag fruit. Oké ik geef toe dat is van een heel andere orde dan wat Flo heeft maar ik heb dat kunnen oplossen door smoothies te maken. Dat drinkt makkelijk, lijkt niet op eten en je kan allerlei combinaties maken. Voor Flo bijvoorbeeld altijd met banaan zodat ze haar trage suikers binnen krijgt. Bovendien kan ze die zelf mee helpen maken en dus een beetje mee beslissen én het is heel snel klaar. Misschien het proberen waard?
  Veel succes in ieder geval,ik bewonder je moed en hoop op beterschap!

 4. Woah! I’m really loving the templatetheme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that perfect balance between usability and visual appeal. I must say you have done a great job with this. In addition, the blog loads super quick for me on Firefox. Excellent Blog! bbbcakgkffdk

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s