Schaduwhoekje

Een deel van onze tuin is eigendom van de watermaatschappij TMVW. Diep in de grond loopt er een grote hogedrukleiding. Het stuk grond moet dus vrij blijven, zodat ze er bij een problemen gemakkelijk kunnen aan werken. Toen wij het huis kochten stond er op “hun” stuk een oude serre, waar de (vorige) eigenares haar katten in onderbracht. Anderhalf jaar geleden stonden er plots 2 medewerkers van TMVW voor de deur. Bleek dat wij 50 euro moesten betalen voor die leegstaande serre. Gedoogbeleid, noemden ze het.

Ondertussen is TMVW al drie keer langs geweest, om “de situatie te beoordelen.” Die serre stond onder de bomen, in de schaduw, waar wij ze vooral gebruikte om ons tuingerief in te dumpen. Ik was absoluut niet bereid om 50 euro te betalen voor een rommelkot. De eerste “ambtenaren” zagen het probleem niet. “Bij storingen aan de leiding kunnen we die serre nog ontmantelen”, zeiden ze. Maanden later kwam er weer iemand langs, en dan nog eens. Nu weten we dus ook weer waarom de prijs van het water zo hoog staat. De constructie bleek een probleem.

Ons eerste plan was om de serre gewoon af te breken maar we genieten sinds dit jaar zo van onze zelfgekweekte groenten dat Bob toch in de verleiding kwam onze tuinbouwactiviteiten uit te breiden. Maar dan moest de serre wel in de zon komen te staan. Dit weekend was het zover. Met de hulp van 2 goede vrienden werd de serre afgebroken. Er is ook al een plaatsje gevonden waar ze heen mag. Daarmee is al een groot stuk van het probleem opgelost.

Alleen staat er nog een 2 meter hoge haag in de weg. Deze week moeten we nog een manier vinden om de metalen constructie over de haag te krijgen, want de oude serre demonteren is niet haalbaar en door het poortje kan ze niet. Tweede issue is de vrijgekomen ruimte. Negen op vijf meter grond, in de schaduw: wat kunnen we er mee doen? Een kinderhoek met schommel en zandbak hebben we al. Ons terras is ook echt groot genoeg. Gras gaat er niet groeien, door het tekort aan zonlicht. Maar et stuk zo laten, vind ik ook zonde. Heeft er iemand van jullie goed suggesties?

Advertenties

9 gedachten over “Schaduwhoekje”

 1. Een compositie van tal van potten met hosta’s in? Dat zijn echte schaduwminners. En met potten kun je schuiven en zo dat hoekje geregeld eens een een andere look geven.

  1. haha ๐Ÿ™‚ wees gerust er komt zeker geen fontein
   ik denk niet dat tmvw dat goed zou vinden
   voorlopig hou ik het hij een “kamp ruimte” denk ik
   met een beetje hout en wildernis en misschien een “omgevallen” boom of zo om over en onder te klimmen

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s