Plots

Veel kinderen groeien stapje voor stapje, een beetje onregelmatig maar toch geleidelijk aan. Nina niet. Zij gaat voor alles of niets. Als peuter kroop ze eerst niet of nauwelijks, en dan plots van de ene dag op een andere was ze weg. En toen was ze niet meer te stoppen. Bij zwemmen was het net zo.

De eerste zomer in Oostakker was Nina doodsbang van het water. Ze is toen geen enkele keer in het water willen gaan. Nina zwom niet, punt. Haar forceren wakkerde haar angst alleen maar aan. Tot ze op een dag besloot dat ze wou zwemmen en nu krijgen we haar nauwelijks nog uit het water. Leren fietsen was ook al zo moeilijk. Uren heb ik geoefend maar het kind leek totaal geen evenwicht te hebben. En plots was ze weg.

Maar zo een 12 inch klein kinderfietsje is eigenlijk niet gemaakt om op straat te fietsen. Met zo een kleine steek trapte Nina zich te pletter. We hadden hier nog een 16 inch fiets staan maar neen, oh wee, dat zag ze totaal niet zitten. Gisteren probeerde ik haar nog eens te overtuigen in de tuin maar Nina liet zich gewoon vallen. En dan plots was het weer zover.

Die namiddag besloot ze om naar DOKstrand te fietsen op de grote fiets. Gedaan met het minifietsje, gedaan met de trekstang. Deze ochtend fietste Nina helemaal alleen naar de nieuwe school, 3,7 kilometer waarvan een groot stuk zonder fietspad, door het drukke verkeer en over de autosnelwegbrug. She did it. En trots dat ik ben 😉

Advertenties

2 gedachten over “Plots”

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s