Parijs

Tijdens de herfstvakantie gaan we ons huis ruilen met een gezin uit Parijs. Spannend. Het is onze eerst keer maar ik heb er veel vertrouwen in. Een week van huis wisselen kan toch niet zo moeilijk zijn. Ik kreeg alvast een hele reeks leuke tips van ons gastgezin, over waar we lekker konden eten en wat het bezoeken waard is. En we moeten geen lakens en handdoeken meebrengen want we hebben ondertussen al afgesproken dat ieder zorgt in zijn huis voor een proper aanbod. Ook speelgoed moeten we niet meenemen, gezien zij ook drie kinderen hebben.

Hoe zit dat met de verzekering? Wat als er iets breekt? Hoe doe je het met de sleutel? Is ons huis wel “af” genoeg? Gaan ze het wel leuk vinden? Gaan wij daar onze weg vinden? Wat ga je een hele week doen met drie kinderen in Parijs? Tja, thuisblijven is altijd gemakkelijker. Wij gaan voor het avontuur en dat houdt natuurlijk en reeks onzekerheden met zich mee. Maar als ik de woning op foto zie, dan weet ik dat het vast goed komt. Ik tel de dagen al af. En als het meevalt, reizen met volgende zomer met dezelfde formule naar …Puerto Rico. Jiiiha 😉

4 gedachten over “Parijs”

  1. Ik schreef vorig jaar een artikel over huizenruil en belde met verschillende mensen die het doen, al lang of minder lang. En zij waren allemaal bijzonder positief. Eén dame, die ook een buitenhuisje heeft in de Ardennen en dat ook als ruilhuis aanbiedt maar soms ook verhuurt, vertelde dat er beter voor dat huisje wordt gezorgd door huizenruilers dan door huurders… Ik denk dat daar het vertrouwenselement speelt en het feit dat mensen die iets huren soms ook denken dat ze met de huurprijs alle verantwoordelijkheid eromtrent afgekocht hebben.
    Zaken als verzekeringen en afspraken in geval van schade kun je best schriftelijk vastleggen, raadden ze aan. Op http://www.huizenruil.com vind je daarvan een hele lijst met FAQ’s en goede raad.
    En vooral: have fun!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s