Zumba

Sport is gezond, zeggen ze. Zelf geloof ik meer in bewegen. Ik zie mezelf als redelijk sportief maar eigenlijk klopt dat niet. Ik sport zo goed als nooit, en zeker niet in een club. Sporten om te sporten, zegt me niet zo veel. En ook om ter eerst, is niet aan mij besteed. Maar ik beweeg graag. Fietsen naar school, spelen met de kinderen, trap op en trap af, trampoline springen, rollerbladen, snowboarden, skiën, zwemmen, in de tuin werken, fotograferen ;-), …

Voor mijn meisjes zie ik dat net zo. Voor mij moeten ze niet per se een sport aanleren. Ik heb geen grote ambities voor hen, zeker al niet op sportgebied. Maar ik wil wel dat ze veel bewegen. Soms doen ze dat vanzelf, zeker als het mooi weer is buiten. Dan bouwen ze een kamp achteraan in de tuin en hoor ik ze een paar uur niet. Maar als het regent en koud is, dan zouden ze een hele dag voor tv hangen.

Een niet te competitieve sportieve bezigheid kan zo een koude woensdagnamiddag wel gebruiken. Zumba for Kids, las ik op een foldertje. Van 4 tot 8 jaar. Ideaal dacht de mama, die soms ook last heeft van luiheid. Dat ze twee oudsten samen iets kunnen doen, vind ik handig. Anders blijf ik rijden.

Dansen dat doen ze graag, dacht ik. De les verloopt achter gesloten deuren. Alleen tijdens het laatste dansje mogen de mama’s kijken. De eerste les ging Bob ze halen. Vond je het leuk? Ja.

En dus trok ik deze week opnieuw met mijn dochters naar de zumbales. Deze keer was ik wel op tijd om ze even bezig te zien. Pijnlijk. Ik probeerde te blijven glimlachen maar het is duidelijk dat mijn blonde dochters buitengewoon weinig Afrikaans bloed in zich hebben. Manou deed nog haar best maar ze heeft duidelijk heel weinig ritmegevoel. En Nina … ik weet dat ze motorisch een beetje achter is maar de kloof tussen haar en haar leeftijdgenootjes is nog nooit zo nooit geweest als tijdens die les. Slik.

Die avond (laat) zapten we snel weg van “so you htink you can dance”. “Dat is voor ons veel te confroterend” grapte Bob en ik lachte … groen.

5 gedachten over “Zumba”

  1. Maar ze staan er allebei en hopelijk vinden ze het ook leuk!
    Jammer van de grote achterstand bij je middelste. 😦 Maar als ze maar blijft bewegen en proberen. Ze zal wel niet de beste worden, maar dat maakt niet uit. Ze doet dezelfde dingen als andere kinderen van haar leeftijd.

  2. Ga je niet terug naar de bewegingsschool met Nina? Ze kan misschien niet zo goed dansen maar ze kan wel al heel goed fietsen hè! En er zal vast nog wel iets zijn wat ze goed zal kunnen en graag zal doen 🙂

  3. Kijk maar eens bij mij op FB, daar staat een filmpje op van Tais van ongeveer 2 jaar geleden denk ik. 1ste les Zumba, om u zot te lachen! Maar zij vond het superwijs en vond dat ze het goed deed..so why not! Zolang ze het graag doen…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s