Shop till you drop

Shoppen is goedkoper dan therapie. Ja, ik geef toe dat ik er nu gevoelliger aan ben dan anders. Vooral online shoppen doet deugd. Voor van winkel naar winkel te hollen heb ik geen energie. Het is bovendien te koud om buiten te komen, als je het mij vraagt. Maar zo lekker lui van achter mijn computer met een dekentje over mijn benen shoppen, vind ik echt zalig.

Online kopen is zo gemakkelijk dat het gevaarlijk wordt. Terwijl Groupon razendsnel oubollig en fout werd, heb ik nu een nieuwe verslaving: Fab. Ik heb er ondertussen al 2 stoeltjes, een ipadcovertjes en een paar kerstgeschenkjes besteld. Goedkoop is Fab niet maar iedere dag ontdekt ik er wel iets leuks, iets vrolijk.

Tweede ontdekking van de maand is Aliexpress. Eigenlijk is dat de antipool van Fab maar ik sta open voor alles 😉 Je kan de site het best vergelijken met de markt in China: het staat vol brol, alles is super goedkoop maar met een beetje geduld kan je er echte koopjes op de kop tikken. Ik heb er ondertussen 2 bestellingen geplaatst. De levering duurt gemiddeld 25 tot 36 dagen.

Hopelijk komen de pakjes aan voor Sinterklaas maar vanuit China weet je natuurlijk nooit. En het is mij ook nog altijd niet duidelijk of ik extra douane-taxen ga moeten betalen. Online las ik (ergens) dat bestellingen onder de 45 euro, vrij van belastingen zouden zijn. Ooit bestelde ik een fotogadget in America maar daar vroeg de postbode plots 25 euro extra voor, belastingen, de afzetters. Ik ga dus even afwachten voor ik Aliexpress leegkoop. 🙂

De online Sint koopt trouwens bewuster. Geen hatelijke winkelmuziek, geen lange files aan de kassa, geen 100 verschillende winkels in mijn zoektocht naar dat ene leuke speeltje, geen andere hopeloze ouders: dit jaar haast de Sint zich niet, integendeel.

Ik ben voorlopig relatief tevreden met mijn vondsten: twee leuke tv-zeteltjes dankzij Tamara, een schattige Monchichi voor Manou, enzovoort. Word vervolgd …

5 gedachten over “Shop till you drop”

 1. Hier ook een fan van online shoppen. Met een kind van 3 jaar en eentje van 11 maanden is het niet evident om op het gemak wat ‘echte’ winkels af te schuimen. Maar ik moet mezelf wel beheersen, want ik zie dagelijks supermooie dingen!

  Ik ben momenteel fan van ‘Anders dan anders’: een facebookgroepje waar ze leuke kinderkleding tweedehands verkopen. Een aanrader.

 2. Hey,
  Ik vroeg mij af hoe het ondertussen is afgelopen met je aankopen op aliexpress?
  Heb je dan uiteindelijk nog extra taksen moeten betalen en hoe is het met je product zelf?

  Mvg
  Yana

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s