Gezelschapsspelletjes

 

Gezelschapsspelletjes, mijn dochters krijgen er maar niet genoeg van. Ook al begrijpen ze de spelregels amper en moeten ze soms verliezen (liever niet maar kom): als het aan hen lag, speelde we iedere dag. En zoals jullie kunnen zien,

Als kind heb ik nooit veel gezelschapsspelletjes gespeeld.  Misschien daarom dat de speldozen zo mooi bewaard zijn gebleven.

Vooral het feit dat we samen spelen, vinden ze leuk natuurlijk. En als het aan mij ligt mag het wel niet te lang duren. Monopolie en andere spelen van een halve dag of meer, weiger ik in huis te halen. Haba-spelletejs zijn wel altijd een succes. Ook Rummikub, kaarten en Uno doen het goed. Ahja, en de Sint vraagt wat jullie kinderen graag en vaak spelen.

11 gedachten over “Gezelschapsspelletjes”

 1. Monopoly Junior valt best mee qua tijdsduur en kunnen ze sneller alleen spelen…
  Bij ons (kinderen 8 en 9 jaar) zijn de toppers: Doolhof (en dat vinden wij zelf ook echt leuk), Wie is het?, Halli Galli, verschillende “Smart Games” (om alleen te spelen), en varianten op Memory (wij hebben bv. “Jakkiebak, het Kaartspel”, en ja, gewone kaarten en UNO natuurlijk.

 2. stratego junior, blokkus, onderuit, wie is het,…
  een gewoon ganzenbord (kan je snel zelf maken en ook zelf dingen verzinnen (terugkeren enz)
  ik breng eigenlijk redelijk wat spellekes mee uit de kringwinkel

 3. Ik vermoed dat Carcassonne ook wel in een kindervariant bestaat? Mijn jongere zussen waren ook zot van het betoverd labyrinth, maar daar lijken jouw meisjes nog te klein voor. Mastermind speel je met twee. Ik speelde ook graag spelletjes, mijn frustratie was vaak dat die maar plezant worden vanaf drie spelers.

 4. HIer ook een succes: de memory’s (vooral bij Sien van 4 jaar), Haba spelletjes, mens erger je niet, wie is het? (wij hebben disneyversie), scrabble junior, Halli Galli, “aapjes in de boom” (weet niet de juiste naam hiervan, maar is een spelletjes waarbij je stokjes in een boom moet steken, daar aapjes op moet leggen en vervolgens om de beurt een stokje uittrekken), monopoly junior, trivial pursuit junior (maar vind ik zelf nog redelijk moeilijk)…

 5. Carcassonne Junior bestaat en is de max! Er bestaan een hoop kinderspellen van 999.
  Hebben al vele prijzen ontvangen op basis van hun creactiviteit.
  Google gerust eens na! Die Carcassonne Junior is net van perfecte duur 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s