50 tinten

Ik heb niets principieel tegen hypes, al moet ik toegeven dat de massa zelden getuigt van goede smaak. Maar ik lees graag en regelmatig, en ik hou wel van een beetje pulp. Bovendien ben ik nieuwsgierig. “Mommyporn?” “Maakte de onderbuik van vele moeders opnieuw wakker.” Alright 🙂 Ik heb al meer boeken gelezen die mij in de juiste stemming brachten maar volgens menige vrouwen was dit boek “het van het” en “ongelooflijk verslavend.”

Kritisch zijn is altijd gemakkelijk. Het boek is niet echt slecht. Het leest vlot, dat moet ik toegeven. Het is pulp van het zuiverste genre, type Grey Anatomy. Ik heb al slechtere boeken gelezen. Spijtig genoeg deden de vele seksscenes mij niet zo veel. Daar is 50 tinten grijs gewoon veel te irrealistisch voor. Komaan zeg: jonge studente wordt verliefd op buitengewoon knappe millionair. Het lijkt bijna een sprookje. Zij is nog maagd maar dat deert niet want “de eerste keer” al komt ze gillende twee keer na elkaar klaar. Right. Hij is natuurlijk ook smoor op haar, koopt haar meteen een smartphone én een nieuwe mac én een Audi en een nieuwe volle kleerkast. Ze gaan op uitstap met zijn privéjet. En de seks is overweldigend, altijd. Schaamhaar of niet, maandstonden of niet, SM of niet.

Een beetje fantasie moet kunnen. Toch maakte ik me een beetje zorgen tijdens het lezen: vinden moderne moeders dit nu echt het van het? Is dit nu echt de droom van zo veel intelligente en zelfstandige vrouwen? Een rijke knappe dominante man? De feministen hebben duidelijk nog veel werk aan de winkel. En wie beklaag ik nu het net meest? De mannen van deze vrouwen of de kinderen die dergelijke bodytjes moeten dragen?

Zelf had ik alvast meer dan genoeg aan het eerste deel 😉

Advertenties

15 gedachten over “50 tinten”

 1. Slik, dat body’tje is vreselijk… Ik zou me doodschamen als dat in de garderobe van mijn kind zou zitten :-).
  Los daarvan: het boek leest vlot, maar bij pagina 60 bedacht ik dat het maar gewoon was, dat ik de seks er zelfs niet in terug vond. En bij pag 200 was ik het beu gelezen: altijd hetzelfde liedje. Dan lees ik toch graag eens een écht goed boek in bed 🙂

 2. Waarom stopt iedereen na het eerste boek? Dat is het boek dat puur sm is, pas daarna ontvouwt zich het liefdesverhaal. Over de vele sekscenes moet je op den duur wat diagonaal heenlezen, maar er komt dus veel romantiek en ook wel vanilleseks aan.
  Ik heb de drie boeken uitgelezen, ik heb mij geamuseerd. Moet alles altijd zo intellectyueel verantwoord en realistisch zijn. Het is een modern sprookje, meer niet. Ik zou hoegenaamd zo geen vent of seksleven willen, maar ik lees het wel es graag hoor.
  Grts!!

  http://aaavanbelle.blogspot.be/2012/08/vijftig-tinten-grijs-sequel_30.html

  1. Het zou gewoon interessanter geweest zijn moest Grey bijvoorbeeld niet knap zijn, en hij toch die gevoellens bij haar teweeg bracht. En ik miste ook de humor. Voor mij is het nu te zeemzoet maar smaken weet je …

   1. Jaah, waar. Maar ik ben al eens graag een zoetebek. ken je santa Montefiore? Pure honing…
    Op den duur zou je je gewoon nog excuseren dat je 50 shades uitgelezen hebt…beetje zoals astrid bryan kijken. Terwijl er toch een reden voor hun succes is. Ik geef het gewoon toe: ik ben een marina, ik heb slechte smaak en I love it!
    Ha.

 3. Goh ja, smaken verschillen hé. Niemand hoeft zich te excuseren omdat hij een boek graag of niet graag leest.

  Ik twijfelde of ik het zou lezen maar na de post van An heb ik geen zin meer. Ik houd ook niet van te zeemzoet. Dat mensen stoppen na het lezen van het eerste boek, snap ik ook wel. Als dat al tegenvalt, heb je geen zin om nog een tweede te lezen uiteraard. Ik heb dat één keer gedaan met een trilogie: het tweede boek gelezen terwijl ik het eerste maar matig vond. Wel, van het derde zal geen sprake meer zijn.

  Trouwens, altijd benieuwd naar goeie boekentips!

 4. Haha, helemaal mee eens! Ook ik heb een poging gewaagd. De perfecte situatie is misschien een droom van vele vrouwen, maar volgens mij weten we inmiddels ook dat Belle en het Beest gewoon een sprookje was en nooit in ons random leventje zal gebeuren. Toch jammer.

 5. Sprookjes bestaan niet maar toch lekker om het van iemand anders te kunnen lezen, raak echter niet getreurd dat het er in het dagelijks leven vrijwel nooit zo aan toe gaat. Mijn vriend is niet rijk en heeft geen prive jet maar dat maakt mij niet minder gelukkig met hem

 6. Ik snap ook niet waarom zo veel vrouwen er de revival van hun seksleven in zien (althans dat beweren ze). Ik ben op reis deze zomer begonnen aan deel I omdat ik iets easy wou om te lezen aan het zwembad in combi met een kleuter die altijd wil zwemmen :-). Ik was niet overtuigd om deel II te lezen maar ja, langs de andere kant wou ik toch het vervolg lezen dus dat was dan pas in oktober. En nu ben ik aan deel 3 bezig kwestie van toch alles gehad te hebben :-). Het is ook een vorm van escapisme of zo?Ik ken andere manieren om in de mood te komen en na een tijdje las ik over de seks heen want die is toch heel veel ( en altijd fenomenaal met altijd klaarkomen en al) hetzelfde maar het leest gewoon als idd Greys Anatomy. Ook dat blijf ik volgen alhoewel ik soms denk : het is toch ook veelal hetzelfde…
  Dus als de film er komt, denk ik dat ik ook wel kijk uiteindelijk 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s