Tessa

tessa2Inge vroeg me of ik het zou zien zitten om naar Leuven te komen, om het petekindje van haar man te fotograferen. “Een verhaal dat een klein (!) beetje lijkt op dat van jullie.” Tessa was een dysmatuurtje die het aanvankelijk goed deed. Na 6 weken mocht ze naar huis maar als snel bleek dat ze niet goed hoorde. En dan kreeg ze iets wat leek op een maag- en darminfectie, gevolgd door epileptische aanvallen. Heel veel aanvallen. Uiteindelijke blijkt dat Tessa lijdt aan een zware stofwisselingsziekte, en dat het hoogstwaarschijnlijk niet goed komt met haar.

Even heb ik getwijfeld. Kon ik dit wel aan? Maar mijn hele hart en ziel wilden niets liever dan nog iets te kunnen betekenen voor die ouders. Veel mensen zullen dat raar vinden. Zieke mensen worden zelden gefotografeerd. Zelf ben ik ervan overtuigd dat mooie foto’s van die momenten nog belangrijker zijn, zowel voor de verwerking als voor de algehele herinneringen.

En dus trok ik naar Leuven waar ik kennismaakte met een klein maar super schattig baby’tje. Zo een mooi kindje, het is zonde. Een ziekenhuiskamer is niet meteen een fotogenieke omgeving. Bovendien was het Tessa’s comfort, en die van haar ouders natuurlijk, mijn topprioriteit. Maar de shoot verliep buitengewoon sereen. We hebben zelfs een paar grappige en leuke foto’s gemaakt, met roze kerstboom én muts. Ik hield een heel goed, warm gevoel aan over.

Gisterenavond was ik moe, en toch kon ik het niet laten om snel al een paar foto’s te verwerken. Lieve Tessa. Het was me een genoegen om je te leren kennen. Slaap zacht lieve schat.

tessa1

21 gedachten over “Tessa”

 1. slik… ik heb het verhaal van tessa via inge ook van bij het begin gevolgd en màn wat raakt dit me!
  wij hebben in het ziekenhuis nooit foto’s gemaakt van kleine kadee. ik kon het zelf niet en wist ook niet of ik het zelf aan zou kunnen om later terug met die realiteit geconfronteerd te worden. maar ik ben geen fotografe, en als ik dan zie wat jij kan, dan denk ik jà. voluit ja! 😀
  knap dat je dit doet an. goosebumps all over 😉

 2. Heel mooie foto. Schitterend dat iemand eraan denkt om in deze omstandigheden foto’s te laten maken; Het zal een prachtige herinnering zijn voor de mama en papa.

 3. Zonde is het. En eerlijk, ik heb heel lang getwijfeld om het je te vragen An. En dan heb ik nog eens eens zo lang getwijfeld om het aan de ouders cadeau te doen.
  Het blijft nog steeds dubbel. Deze foto’s gaan dienen als “herinnering”. Maar toch ben ik blij dat je ze deze herinnering nog gegeven hebt!
  Bedankt An.

 4. Oh de rillingen lopen hier over mijn lijf. Ik ken het verhaal van Tessa ook, ik Inge dan ook wel en het raakt mij zeer diep. Prachtig dat je dat bent gaan doen!
  Veel groetjes

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s