Turn-schoenen

“Gelieve uw kleuter gemakkelijke kleren en schoenen aan de trekken de dagen dat het turnles is”, zo staat er in het schoolreglement. Broekkousen, kruippakjes of schoenen met hakjes lijken mij inderdaad niet zo gebruiksvriendelijk voor kleuterjuffen. Zelf ben ik ook een grote voorstander van gemakkelijke outfits zoals schoenen zonder veters en kleren zonder strijkwerk.

Toch hebben we nu een meningsverschil. Kijk: de school van Flo (en Nina)s is aan het verbouwen. De speelplaats is oud, vol putten, gras en aarde. Er is voorlopig ook geen afdak. Op zich vind ik dat allemaal niet zo erg. Kinderen (ook kleuters) kunnen tegen een stootje. Een beetje water of modder daar worden ze groot van, zolang ze er op gekleed zijn. Maar op maandag en vrijdag is het turnles en dan moeten de kleuters in turnpantoffels of sportschoenen naar school komen.

Ik ben niet tegen sportschoenen, ook al vind ik ze een beetje Johnny. Maar geef toe: adidassen zijn niet meteen geschikt om te spelen in de sneeuw of in de regen. En ook Flo’s puma’s lopen meteen in. Bij slecht weer kies ik voor lederen bottines of sneeuwboten. Mag niet, is mij nu voor de zoveelste keer gezegd.

Sportschoenen meegeven zien ze op school ook niet zitten want er is natuurlijk geen tijd om 26 kleuters even snel om te kleden. Of ze niet op haar kousen mag turnen? “Zonder sportschoenen kan Flo niet op het klimrek.”

Tja. Ik zou kunnen zeggen dat ik extra bezorgd ben om Flo, en dat ik nu al zo veel zorgen aan mijn hoofd heb. Maar eerlijk: ik ben het gewoon niet eens met die sportschoenregel. We praten hier over de turnles, voor het eerste kleuterklasje, kinderen van 3 jaar. Zucht. En zo heb ik dus weer een reden om te hunkeren naar de zomer. Adidas_Kids_Shoes_on_sale

 

4 gedachten over “Turn-schoenen”

  1. Hmm, inderdaad een rare regel. Ik heb nog nooit iets gehoord over schoenen tijdens de turnles, en mijn dochter zit ook in het eerste kleuterklasje. Ik stuur haar elke dag met haar gewone schoentjes naar school; Camper-bottines van soepel leer met een ritsje aan de zijkant. Zou zoiets niet mogen tijdens de turnles? Of eens polsen hoe de andere ouders het doen?

  2. ik weet niet eens wanneer miro turnles heeft, maar ik zou -als ouder- helemaal niet van plan zijn om zijn schoenen aan te passen aan een turnles die amper een lesuur duurt op een dag 😉
    man man man, scholen en rare regels ’t is een combinatie die blijkbaar goed werkt 😉

  3. Ik kleed mijn kids naar het weer en niet naar de school. Als ze geen tijd hebben om de schoenen te wisselen…moeten ze tijd maken en niet verlangen dat ze dit ten allertijden aanhebben. Ik dacht ook dat ze een zorg juf hadden in de eerste kleuterklas? Dus waar wringt het schoentje voor de school?

  4. Bij ons op school mogen ze de turnzaal niet in met vuile sportschoenen. De kleutertjes deden (ondertussen zijn mijn jongens bijna allemaal ’t lager ontgroeid) in de klas hun turnpantoffels aan, en na de turnles in de klas ook weer schoenen aan. De turnles begon dus op tijd, en eindigde niet te vroeg. Een hele dag in sportschoenen die nat zijn, da’s toch voor geen enkele voet gezond?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s