Kerstkaartjes

De week dat mijn kaartjes thuis geleverd werden, maakten mijn meisjes op school ook kerstkaartjes.

De school van Nina en Flo lieten spontaan 8 pakjes van zes kaartjes drukken. Wat wij als ouders niet wilden aankopen, mochten we gewoon terug meegeven. En ook al heb ik zelf al kaartjes gemaakt, toch voelde ik me een beetje verplicht om enkele pakjes te kopen. Maar 8 * 6 kaartjes vond ik net iets te veel van het goede. Wat zou er nu gebeuren met de rest?

Manou’s kerstkaartje vind ik origineler. We konden ze kopen op de kerstmarkt, per stuk. “De juf heeft mij twee keer gefotografeerd. Mijn foto moest zeker scherp zijn, zei ze.” 😉 Die juf heeft het helemaal begrepen. Ook al ben ik geen grote sepia-fan: ik vind de foto’s erg goed gelukt. Een leuk concept, het werkt altijd!

kaartjes

manou1

manou2

6 gedachten over “Kerstkaartjes”

 1. Wij hebben hier ook zelfgetekende kaartjes meegekregen om te verkopen. 6 euro per pakje vind ik eigenlijk vrij veel voor een tekening die niets met Kerst te maken heeft. Wat strepen op de ene en wat gestempelde bollen op de andere. Natuurlijk zijn het kindertekeningen maar zoiets opsturen als Kerstkaart vind ik toch een beetje raar. De tekeningen op jouw exemplaren zijn gelukkig wel kerst-minded…
  Wij hebben trouwens een heel mooi kaartje gemaakt met één van jou foto’s!

  Mooie foto van Manou met een hoog knuffelgehalte!!

 2. Isla heeft op de tekenacademie ook kerstkaartjes getekend en ik vind dat wel superleuk, maar zij werd iets meer gestimuleerd (winterdieren was het concept)
  Een pakketje kost 6 euro en de school krijgt daar 2 euro ofzo voor als steun, de rest is voor de fabriek van de kaartjes zelf. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij krijg je zelfs de tekening als je geen enkel pakketje koopt…
  De niet verkochte kaartjes worden volgens mij vernietigd, net zoals met de schoolfoto’s

  En de foto’s van Manou zijn idd superleuk!

 3. Ik ben blij dat op de scholen van mijn kindjes je niet zo “vriendelijk verplicht” wordt om dergelijke kaartjes aan te kopen en doe dus lekker mijn ding. Gelukkig krijgen we wel nog een hele mooie en persoonlijke wenskaart (lees: nieuwjaarsbrief) van elk van de kindjes. Dát mogen ze nooit afschaffen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s