Schoenen

Mijn voeten zijn op het eerste gezicht niet buitengewoon, niet heel groot, niet te klein en ook niet scheef. Maar mijn schoenen zeggen iets anders. Ik weet niet waarom of hoe maar ik verslijt onvoorstelbaar snel schoenen. Hebben jullie dat ook?

Ik heb al duurdere merken geprobeerd maar die sleten even gemakkelijk. Vooral de hak moet er binnen een paar maanden (intensief gebruik buiten ja, in de regen en in het gras ja) aan geloven. En ja, platte schoenen gaan veel langer mee maar die koop ik niet. Ook al heb ik smalle benen, toch vind ik hakken altijd (veel!) eleganter.

Deze winter heb ik al twee paren versleten. Zucht. Ze laten herstellen kost vaak meer dan de schoenen zelf. Dus draag ik ze nog alleen om te werken, om uit te gaan, om met de kinderen buiten te spelen of te gaan wandelen. En toch doet het me altijd een beetje hartzeer.

IMG_20121220_100953 IMG_20121220_101117

12 gedachten over “Schoenen”

 1. Herkenbaar, maar ik doe de mijne toch binnen voor een nieuwe zooltje op de hak. Dan heb ik er een tweede keer plezier aan (en ik denk dat die tweede hak van de schoenmaker langer mee gaat, het kunnen ook gedachten zijn)

 2. Hier idem dito! Ik verslijt schoenen bij de vleet. Vooral hakken maar ook de zolen zijn binnen de kortste keren versleten. Mijn grootvader was schoenmaker. Volgens hem is de kwaliteit van de schoenen er met de jaren niet op verbeterd. Goedkope massaproductie met goedkope materialen. Schoenen zijn een wegwerpproduct geworden. Jammer genoeg. Ga maar na : hoeveel echt lederen schoenen worden er nog gemaakt ?

 3. Een tweede hak van bij de schoenmaker gaat bij mij altijd langer mee dan de originele hak, dus kan wel de moeite zijn om te laten herstellen, bij een goed schoenmaker weliswaar.

 4. nieuw zooltje op hakje kost bij mijne schoenmaker ook écht nie veel (als ge op tijd gaat tenminste, zodat het hakje zelf nog niet beschadigd is..) kzou eens een vergelijkende studie doen in uw omgeving 😉 so worth it voor uw lievelingsbotten!

 5. Een nieuwe zool onder een hak laten zetten bij mijn schoenmaker kost tussen de vijf en tien euro. Daar koop ik geen nieuw paar schoenen voor. Ik ben dan ook een frequente klant van mijn schoenmaker, een echte vakman, zo vind je er tegenwoordig niet veel meer. En ja, het zooltje van de schoenmaker gaat effectief langer mee.

 6. ik denk dat schoenen met hakken idd vlugger verslijten,ook de zool want die krijgt het hard te verduren
  trippen en loints zijn zeer goede merken !!!
  bij pandora in de kraanlei gent

 7. Ik ga toch ook naar de schoenmaker, al was het maar om de duurzaamheid. Ik kan echt geen goede lederen schoen weggooien omdat enkel de zool (ik draag geen hakken ;-)) versleten is. Ik moet ook altijd lang zoeken naar een paar dat me bevalt, dan ben ik blij als ik die een paar jaar kan dragen.

 8. Bij deze sta ik er voor de eerste maal echt bij stil dat ik al een jaar of 5 geen echte slijtage meer heb bij mijn hakschoenen.. Ik heb inmiddels een mooie collectie hakken en vind dat reuzefijn. Ook mijn platte weekdagschoenen gaan toch gemiddeld 2 jaar mee.. Ik prijs mezelf gelukkig!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s