Kazou

Wij zijn lid van de CM en dus krijgen wij om de haverklap allerhande brochures in de brievenbus. En zo botste ik toevallig op het kampaanbod van Kazou. Een weekje paardrijden in Spa, voor kinderen van 6 tot 9 jaar: het leek mij wel iets voor Manou. In de zomer blijven wij meestal thuis en een kamp is leuk om de sleur van de grote vakantie eens te doorbreken. Vijf dagen zonder ons op stap, ook dat is waardevol op die leeftijd. En manou had er zin in.

Inschrijven was mogelijk vanaf maandag 10 uur. Rond 14 uur maandagnamiddag besloot ik om er eens werk van te maken, nu ik toch niets anders om handen heb. Het paardrijkamp was ondertussen al volzet. Zucht.

Ik weet niet goed wat is met die mutualiteitvakanties. Ok, enerzijds hebben ze een leuk aanbod. Manou wil heel graag leren paardrijden maar ik heb nog altijd geen goede betaalbare manège in de buurt gevonden. Een kamp via de mutualiteit gaf mij ook wel vertrouwen. De kans is gewoon net iets groter dat je waar voor je geld krijgt, denk/dacht ik. Paardrijden is een dure sport. Ik heb als kind zelf regelmatig paardrijkampen gevolgd. Op de ene rij je een uurtje per dag op een afgereden knol in een vuile manège, terwijl je ergens anders een halve dag op wandeling mag.

Is Kazou dan zo goed? Of redeneert iedereen gewoon zoals ik? En waarom organiseren ze dan niet gewoon meer kampen? De skivakanties van Intersoc zijn niet slecht maar voor dezelfde prijs kan je ook met Tramontana weg, zonder die hatelijk inschrijvingsgekte. En het is natuurlijk wel heel nobel en tof dat hun aanbod openstaat voor zorgkindjes, maar die moeten dan wel nog binnen geraken.

Ik ben nu dus op zoek naar een alternatief. Freetime organiseert ook paardrijkampen, maar ik weet dat zij ooit met De Hoefslag samenwerkten en dat is geen goede referentie. Hebben jullie nog tips? zomer2013sloganjpg

Advertentie

13 gedachten over “Kazou”

 1. Als kind gingen wij altijd op paardrijkamp (en soms ook zeilkamp) in Sint Jan in Eremo, in de Boerekreek. Ik heb daar geweldige herinneringen aan overgehouden, dus ik vermoed dat het daar wel goed georganiseerd is. De paardrijlessen werden ook aangevuld met theorie (paardenrassen, figuren op de piste etc) met een test/examen op het einde van het kamp om een brevet te halen.
  Ik dacht dat dat met Bloso geboekt werd, maar ik vind daar niets over terug. http://www.boerekreek.be/ is de website van het domein, daar zul je wel meer info vinden.

  We gingen ook vaak op kamp in “La petite Merveille”, bij Durbuy. Daar heb ik ook geweldigde herinneringen aan overgehouden, maar het paardrijden was daar eerder van ondergeschikt belang. Er zijn wel tal van andere activiteiten mogelijk (mountainbike, wandelen, rappel, avonturentocht, kayak,…).

  Veel plezier!
  Laure

 2. Kazou is goedkoop zeker als je CM-klant bent. Daarnaast heb je nog Topvakantie. Heel goed, ben ze zelf veel mee weg geweest. Kan je ook mee gaan paardrijden.

 3. Wij zijn tevreden van de ponykampjes van zowel Sportievak als BLOSO. Als mama had ik een goed gevoel bij de accommodatie en de monitoren en ons dochter vond het beide keren heel leuk georganiseerd (zowel het ponyrijden als de andere activiteiten) en wil direct terug.

 4. Beste,

  De afgelopen dagen hebt u uw zoon of dochter op de wachtlijst geboekt voor de paardrijvakantie naar Spa. De wachtlijst voor deze vakantie was vrij lang en daarom zijn we op zoek gegaan naar oplossingen om toch zoveel mogelijk kinderen een plaatsje te geven op de vakantie van hun dromen.

  We hebben goed nieuws voor jullie!
  We kunnen de vakantie uitbreiden, zodat uw zoon of dochter meekan met deze vakantie.

  Indien uw zoon of dochter mag geboekt worden voor de paardrijvakantie stuur ons gerust een mailtje terug of je kan ook telefoneren, dan maken we de boeking in orde.
  We reserveren zowiezo een plaatsje voor uw zoon of dochter tot vrijdag 18 januari.

  Met vriendelijke groeten,

  Kazou

  Ze stijgen meteen in mijn achting! Leve kazou 😉

  1. Dank om dit te posten ! Ik was ook te laat en heb in reactie op bovenstaand meteen toch kunnen boeken. Mijn kinderen Otto (°2004) en Antonia (°2006) gaan dus ook naar Spa paardrijden deze zomer… Misschien kunnen we onze kinderen vooraf met elkaar laten kennismaken?

 5. Hier ook de eerste vakantie geboekt via Kazou. Ik was onwetend, en dacht “één van de dagen” te gaan boeken. Tot een vriendin me erop wees dat het in haar verbond wel heel snel volzet was. Daar zat ik dan, klaar vanaf het moment dat ik kon boeken. Maximan kan nu dus meegaan, met dan aan die vriendin (overigens zat haar zoon op de wachtlijst, maar mag hij ondertussen ook mee :-)).

 6. hier was de kookvakantie ook binnen de 10 minuten volgeboekt
  en staan we op de wachtlijst, voorlopig zonder mail voor een bijkomend kamp …
  gelukkig was er ideekids voor de andere dochter 🙂

 7. Kazou vakanties draaien op monitoren, vrijwillige monitoren… en vrijwilligers zijn tegenwoordig schaars geworden en het aanbod aan organisaties erg groot. Zelf ging ik jarenlang mee als monitor op vakantie voor volwassenen met een mentale handicap en ook daar moesten we heel veel mensen jammer genoeg teleurstellen door een gebrek aan begeleiding. Ik ben heel blij dat men een oplossing gevonden heeft, hopelijk vindt men die ook voor de jomba vakanties.

 8. De Boerekreek en de Bloso kampen zijn inderdaad heel goed, veel paardrijden en mooie verzorgde accommodatie. En betaalbaar, ook niet onbelangrijk! Dus sla de site alvast op bij je favorieten voor als Kazou eens echt geen plaats meer heeft!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s