Konijn zkt thuis

image

Manou kreeg voor haar lentefeest 2 schattige dwergkonijntjes. Eentje stierf onverwachts en dus kochten we een ander, opnieuw een vrouwtje en opnieuw in dezelfde winkel.

Het geslacht van een konijn is buitengewoon moeilijk vast te stellen, zei onze dierenarts. Maar na een paar maanden rust en vrede was ik toch gerustgesteld.

Tot de kleine Denver een nest begon te maken. Schijnzwangerschap, dacht ik. En dan viel de grote Fluffy Denver aan. Partnergeweld, gevolgd door een gedwongen scheiding. Het zijn moderne konijnen, moet u weten.

De volgende ochtend lagen er 4 dode beestjes in ons kot. Drama. Bovendien hebben die beesten nu de smaak te pakken. Konijnen zijn duidelijk niet gemaakt voor het celibaat.

Fluffy moet dus weg. Gratis en voor niets. En als ik mag kiezen, zie ik hem liever niet in de pot verdwijnen. Het is een heel schattig hangoor konijn, van nog geen jaar oud. Wie?

Advertenties

3 gedachten over “Konijn zkt thuis”

  1. ’t Is wel een schoontje… Je doet me twijfelen, maar eigenlijk hebben we al twee konijnen… Een mannetje en een vrouwtje (denk ik toch, want daar doe je me nu ook over twijfelen :-)), elk in een apart hok. Ik vis hier eens uit of er nog eentje bij kan, maar ik vrees dat het antwoord nee zal zijn…

  2. Hm, aangezien ons vorige konijn ontsnapte, wat leidde tot een burenruzie en zelfs een officiële aanklacht van, jawel, kindermishandeling (lang verhaal), gaan we moeten passen. Tot de kinderen groot genoeg zijn om het poortje niet meer open te laten staan. Of tot we nieuwe buren hebben.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s