De wereld zien

foto(3)

Als ik vroeger een reisverhaal las van ouders die een jaar hadden rondgetrokken met hun kroost, droomde ik gretig mee. We hebben er ooit ook nog concreet over nagedacht. Zes maanden of een jaar samen met je kinderen de wereld rond reizen, dat moet toch geweldig zijn? Waar zouden we heen gaan? Van Afrika naar Azië door tot Australië? Tja, als je zo lang op reis gaat, moet toch de moeite zijn? En wanneer plan je dat dan precies? Best voor de kinderen schoolplichtig worden maar ze moeten natuurlijk wel oud genoeg zijn om er iets van op te steken.

Uiteindelijk hebben we het idee bewust laten varen, niet eens uit praktische bezwaren. Na 3 weken Zuid-Afrika en na 4 weken Thailand waren mijn meisjes (en wij) het even moe. Dan wouden ze niet meer om de twee drie vier dagen verhuizen en doorreizen. De eerste indrukken slorpten ze in alle gretigheid op maar na verloop van tijd hadden ze geen zin meer in al dat “nieuwe”. Ook Marrakech hadden we na een week wel “gezien”. Natuurlijk hadden we kunnen doorreizen (en brossen) naar de kust bijvorbeeld. Toch bemerkte ik al een enkele eerste signalen van reismoeheid. Een jaar lang rondtrekken, samen in één hotelkamer slapen (denk aan Maddy), altijd en overal met ons vijfjes: het zit toch niet meteen in.

Dus beleven wij onze wereldreis in kortere stukjes. Gisteren kwam een einde aan ons Marokkaans avontuur. Het was een boeiende en verrijkende reis, een aanrader. We hebben er van genoten. En toch was iedereen gisteren blij om gewoon weer thuis te zijn.

De meisjes waren moe, doodmoe, en dat lag niet alleen aan de vlucht. Even genoeg avontuur, genoeg nieuwe indrukken. Leve ons huisje, ons eigen bedje (en kamer), onze vrienden en natuurlijk onze lieve hond 😉 En wat mensen ook mogen zeggen: België is een geweldig land, zeker als de zon schijnt 😉

Advertenties

One thought on “De wereld zien”

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s