Ipad

Ze wil een Ipad. Persoonlijk vind ik het te duur speelgoed voor een kind van zeven. Maar het is een strijdpunt binnen ons gezin. Onderweg wil iedereen er eens op spelen. Of ’s avonds voor het slapengaan. Ze spelen liever even op de Ipad dan dat ze naar tv kijken. Om de beurt, is de regel. Maar Flo kan niet wachten. Zij haalt alles uit de kast. Trekken, roepen, bedelen, paaien, storen, wenen, enzovoort. Ze geeft niet op. Nooit.

Uiteindelijk verliest iedereen zijn geduld. Manou weet dat. Mijn emmer loopt vol, en dan plots is het gekibbel mij beu. En dan is het gedaan met Ipadden voor iedereen. En dus is ze slimmer en bindt ze in. Meestal. “Laat maar. Flo mag in mijn plaats.”

Ze wil een eigen Ipad. Ze wil er zelf voor sparen. Ik heb haar proberen wijsmaken dat het veel geld kost, dat het wel eens langs zou kunnen duren. Dat geeft niet, zegt ze. In haar spaarpot zitten nog centjes van nieuwjaar, en binnen een paar maanden is het haar verjaardag. En voor een goed rapport krijgt ze ook vaak een centje.

Eerlijk: met de hulp van de familie heeft Manou die driehonderd euro tegen de zomer bij elkaar gespaard. Ze heeft al bijna een derde zitten in haar spaarpotje. Dat geld heeft ze gekregen. Wie kinderen geld geeft, moet ze ook de vrijheid schenken om daar hun goesting mee te doen. Alleen zo leren kinderen ook omgaan met geld. Een Ipad is bovendien een leuk ding. Beter een Ipad dan 300 euro snoep of een fur real paard.

“De kinderen van mijn klas zeggen dat ik te jong ben voor een eigen Ipad.” Even had ik zin om te zeggen: “correctie, de ouders van die kinderen vinden…” maar ik hield me in. Zelf kijk ik ook altijd een beetje raar als ik lagere schoolkinderen met een gsm zie rondlopen. Nu ja, twintig jaar geleden vind ik volwassenen die op straat liepen te bellen of die zo een enorm toestel aan hun broekzak hadden hangen ook belachelijk. Binnen enkele jaren gaan wij waarschijnlijk Ipads kopen als geboortegeschenk.

Maar we leven nu. Manou wil NU sparen voor een Ipad terwijl het NU toch nog een klein beetje te vroeg is. (En durf niet te suggereren dat we misschien kunnen gaan voor een fake stom nep android exemplaar want dat hebben we al geprobeerd. Once you go mac, you never go back.)

Advertenties

9 gedachten over “Ipad”

 1. Hier net het omgekeerde, een Ipad gekocht om het lief haar acht maanden verplichte platte rust wat draaglijker te maken, Uit frustratie hebben we dat ding net niet tegen de muur gegooid, en een degelijk Android tablet gekocht. Wat een verademing.
  De dochter speelt ook liever op het Android tablet, liefst een hele dag lang maar een half uurtje per dag zal voorlopig wel volstaan.

  1. Toch mooi dat Manou zelf wil sparen voor haar Ipad. Zo leert ze geduldig zijn én het ding te apprecieren en naar waarde te schatten. En vermits Goya hier de zijne tegen de muur wou keilen kan je het misschien op een akkoordje gooien voor een tweedehands exemplaar? 🙂

 2. Wat Goya zegt.
  Mijn dochters hebben elk hun eigen gebruikersprofiel op de Nexus (240 euro) met elk hun eigen apps. Een fantastisch ding. De tijd dat Apple vóór was, beter was, vooral gebruiksvriendelijker was, is nu echt gedaan hoor. Dat zal nog wel een aantal jaren duren voor dat heuglijke feit doorsijpelt bij iedereen… maar je kan er alleen maar veel geld mee uitsparen.

 3. Hier “sparen” ze ook. Dat ze intussen al 3 Ipads kunnen kopen met hun centjes, verzwijgen we wijselijk :).
  Goh, ik vind het ook moeilijk hoor. Lena wil er ook absoluut een. Maar dan voor op FB te zitten en te chatten met haar vriendinnetjes. En dat gaat mij een stapje te ver, dan is er geen controle meer vrees ik. Op de laptop of de pc kan ik nog een beetje meevolgen (denk ik dan, misschien onozel)…

 4. Herkenbaar! Onze jongste was anderhalf toen hij koekjes kon bakken op “dat ding”. Eerst zag ik enkel ergernis. Nu merk ik dat het misschien de “moderne” TV is. Weliswaar wordt hier het keukenwekkertje gebruikt…

 5. Wij hebben net voor mijn neefje (5j) er een kado gedaan omdat het ook altijd ruzie was met ouder nichtje om te delen. Er was een gelegenheid om een grote kado te geven en daarom dachten we in die richting. Een goeie Android tablet bleek evenveel te kosten, maar is volgens mij even gebruiksvriendelijk en leuk om te gebruiken (en meer gratis apps!?!). Omdat men dan apps kon delen en back-uppen met zelfde itunes account hebben we toch maar ipad gekozen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s