De maand

Februari was rustmaand. In maart ga ik er weer voor. Natuurlijk doe ik mee met dagen zonder vlees, maar als vegetariër telt dat niet.

De echte uitdaging voor maart wordt stoppen met shoppen. Voedsel (en drank) mag natuurlijk wel. Verder ga ik een volledig maand niets kopen, niet voor mezelf en ook niet voor de kinderen. Geen nieuwe zomerspullen, geen aldi-knutselmateriaal, geen cosmetica, geen boeken of tijdschriften, geen solden, geen fab-hebbedingen, geen verjaardagscadeautjes. Niets.

Waarom? Omdat gewoontes doorbreken interessant is. Ik heb geen echt shopverslaving, integendeel. En toch koop ik net iets te regelmatig nieuwe spullen, zeker voor de kinderen.

Maar ik speel een beetje vals. Morgen trek ik nog snel de stad in, op zoek naar nieuwe broekkousen voor de meisjes (zijn echt heel versleten), kindertandpasta (is bijna op), dagcrème (voor mezelf), een paar T-shirts met lange mouwen (want Manou groeit als een kool), … Maar vrijdag na het stoffenfestival 🙂 is het echt zo ver.

Eens zien hoe ver we geraken met wat we in huis hebben (en laten we hopen dat er niets belangrijks plots kapot gaat).

3 gedachten over “De maand”

  1. gewoon niet buitenkomen dat is mijn tactiek, bestellen bij collect & go en gewoon afhalen en wég :-). Ik merk nu ik voor mezelf een kleding en schoenenshopstop heb ingelast dat ik ook andere dingen veel gemakkelijker laat liggen of toch minstens 2 keer nadenk voor ik iets extra meeneem. succes!

  2. Ik heb in februari alleen wat planten gekocht verder niets, ook geen kleding, en eigenlijk heb ik dat helemaal niet gemist. Nu vind ik wel dat je best iets mag kopen als dat kapot gaat. Je kan moeilijk een hele maand met bijvoorbeeld dezelfde onderbroek lopen he :-). Maar extra’s of onnodige zaken tellen wel mee. Ik probeer het ganse jaar te consuminderen. Ben benieuwd of ik het ga volhouden en of ik een uitschuiver maak :-). Veel succes in ieder geval en he het is gewoon iets dat je jezelf voorhoudt, je pleegt geen misdaad als je iets koopt, niet?

  3. ik ben benieuwd 😉
    maar ik doe niet mee
    ik vind al zo weinig (vb kleding) als ik dan al een keer iets zie liggen koop ik het gewoon of ik loop alle dagen in mijn zelfde uniform

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s