Stevia

We eten allemaal te veel suiker, of aspartaam. Toegeven, ik trek mij minder en minder aan van al die voedingswaarschuwingen of tips. Toch ben ik een redelijke fan van stevia, al was het maar om mijn cola light verslaving onder controle te houden. En gezond eten, daar kan toch niemand tegen zijn? Daarom was ik ook relatief enthousiast toen bleek dat ik de nieuwe steviachoco mocht uitproberen. Proefkonijn spelen, dat doen wij graag 😉 En stevia zou toch de zoetstof van de komende jaren worden. Niet?

Ik is relatief. Zelf lust ik geen chocolade en dat is altijd zo geweest. Welk kind eet er nu geen choco? Ook geen klein beetje? Neen. Geen chocomelk, geen chocokoeken, geen prinskoeken, geen chocoladeijs, geen melkchocolade, geen witte chocolade, niets. Jammer vind ik zelf maar ik vind het echt niet lekker.

Mijn kinderen eten wel graag chocopasta, en dat doen ze dan ook in grote hoeveelheden. Vooral Nina kan niet zonder haar dagelijks dosis, ook al vinden ze dat op school niet zo een goed idee. Ik begrijp dat anti-chocobeleid trouwens niet zo goed. Wat is er gezonder aan speculoospasta of confituur? Suiker is suiker. Soit.

Nina was dus ook de eerste die meteen, in het midden van ons warm middagmaal, de nieuwe pot wou uittesten. De meningen bleken verdeeld. De steviachoco bevat even veel calorieën als Nutella, en dat vonden vooral de volwassenen toch een beetje zonde. De smaak is ok maar zeker ook niet beter als de klassieker. Voor suikerzieke patiënten is het zeker een waardevol alternatief maar mijn kinderen willen het toch liever houden bij echte suiker.

image

Advertenties

3 gedachten over “Stevia”

  1. Ik ben ook voor de ECHTE produkten, maar met mate, ik zal zelden of nooit voor de ligth variant kiezen enkel in het geval van cola, maar dat drink ik amper,……..naar het schijnt mag je 250 calorieën per dag aan de restgroep spenderen,………en iedereen is vrij hoe hé 🙂

  2. whaaaa nog een zeldzame niet-chocolade eter gevonden! Idem dito voor mij. En stuur me niet binnen in een praline winkel want dat stinkt, vind ik. Het is ook niet aangenaam naast iemand te zitten die net een chocolade reep opgesnoept heeft.

    Ik heb 1 uitzondering…ik eet massaal veel de witte choco Blanco van de Carrefour. Daar zit geen cacao in, enkel vooral vanille en suiker en die vind ik dus wel lekker. Witte choco van andere merken smaken dan weer wel naar chocolade volgens mij, dus die moet ik niet.

    We zijn recent thuis wel volledig overgeschakeld naar confituur met Stevia en die vind ik perfect even lekker als andere confituren.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s