Kindertuin

Vier jaar geleden kochten wij een oude dokterswoning. In tegenstelling tot veel andere huizen vind ik ons huis relatief goed gelegen. We hebben een grote achtertuin en verliezen niet te veel plaats vooraan. Aan de ene zijkant ligt de oprit waar wij onze wagens parkeren. Aan de andere kant was er destijds niet veel te beleven: een strook van vijf op vijf meter met alleen gras.

Ik zag het als een verloren ruimte, wat zonde is ook al hebben wij achteraan plaats genoeg. “Laten we daar onze schommel zetten, en later misschien een zandbak. Zo kan het een kinderhoekje worden.” Bijna iedereen vond mijn idee destijds ver gezocht. Iedere vrijstaande woning beschikt toch over zo een strook? En als je op het terras zit, dan zie je je kinderen niet spelen? Ze gaan daar zo afgezonderd zitten, zo ongezellig.

Maar ik ben koppig. Ieder jaar komen er spulletjes, van kippen en konijnen tot kabouters, en ondertussen is het een heerlijk kitscherige kindertuintje geworden. De kinderen vinden het er geweldig. En die ‘verloren ruimte’ is zo (bijna) het gezelligste stukje van onze tuin gewordenkindertuin1 kindertuin2 kindertuin3.

 

Advertenties

5 gedachten over “Kindertuin”

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s