We’re in

Al jaren probeer ik mijn kinderen in te schrijven in de kleuterschool Edugo Lourdes/slotendries. Dat was de eerste school van onze keuze, en bovendien zit Manou daar nu in het twee leerjaar. Voorlopig doen wij iedere ochtend en iedere namiddag twee scholen aan, wat praktisch lastig toch erg is. Met Nina’s type 8-vooruitzichten zou de situatie volgend jaar nog ingewikkelder worden.

Flo staat al jaren op de wachtlijst maar ze hadden mij meermaals duidelijk gemaakt dat de kans op inschrijving klein was. Ik was dus ongelooflijk blij toen de directrice mij gisteren opbelde. Ze zouden twee plaatsen bijmaken speciaal voor broertjes en zusjes. Flo is volgend jaar dus toch welkom. Joepie! Flo kan samen met Manou naar school, naar … de tweede kleuterklas.

Oei. Slik. In januari heb ik Flo door samenloop van omstandigheden doen zakken van het eerste kleuterklas naar het instapklasje. Samen met de juffen en de thuisbegeleidster hebben we net een contactmoment ingepland om te overleggen waar Flo volgend jaar het best thuishoort. Maar tijd om daar op te wachten heb ik nu niet meer. Ik zou Flo volgend jaar echt graag op Lourdes binnenkrijgen, en dat niet alleen uit praktische overweging. Ik ben gewoon heel tevreden over de school, en over de directie. Maar gaat Flo volgend jaar wel meekunnen in een een tweede kleuterklas?

Waarom is mijn leven nooit eenvoudig? Volgens de thuisbegeleidster en de juf zou het een grote stap worden. Familie en vrienden vonden dat ik het beter gewoon kon proberen. Zucht.

Ik besloot om open kaart te spelen met de directrice. Dat Flo een moeilijke periode achter de rug heeft en dat ik niet zeker ben of ze wel gaat meekunnen. “Kleuters tegenhouden doen wij niet. Flo gaat gewoon naar het tweede kleuterklas. Ieder kind is anders, en dat geldt dus ook voor haar. De kleuterjuf houdt daar rekening mee. De klas is beneden en wij kunnen ook nog altijd beroep doen op een zorgjuf. Ieder kind moet de tijd krijgen om te ontwikkelen op zijn of haar eigen ritme. Maak u geen zorgen. We gaan goed voor Flo zorgen. Maar echt doen zakken of tegenhouden doen wij alleen in de derde kleuterklas, als kinderen niet schoolrijp zijn.’

Soms kunnen mensen precies de juiste dingen zeggen. De directrice vertelde mij dit aan de telefoon, gelukkig want anders had ik haar zonder twijfel gekust. We’re in! Flo gaat dus naar de grote school, en meteen naar de tweede kleuterklas. Ik ben blij. Natuurlijk zal het niet altijd gemakkelijk zijn maar mijn gevoel zegt dat dit weer een stap is in de goede richting 😉

14 gedachten over “We’re in”

  1. o goed!! en als je idd zo’n crème van een leerkracht vindt die kindjes op hun tempo laat groeien dan is dat dik in orde. tmag al eens vlot gaan ook hé!

  2. Goed nieuws zeg! Flo gaat dat goed doen met zo’n juffen. En jullie zullen het heen-en-weer-rijden kunnen beperken, wat toch ook al leuk is.

  3. Da’s goed nieuws… en wie weet zit Flo dan wel met Cyriel in de tweede kleuterklas! (er zijn natuurlijk wel twee of drie tweede kleuterklassen denk ik…)
    Wij zijn alleszins erg tevreden van de kleuterschool.

  4. Zalig! Ben ik super blij voor jou! In grote steden is het echt een hel voor aan een school te geraken.Ik ben nog vrij en kinderloos, maar als ik de berichten hoor, in Antwerpen (waar ik woon) zijn er dit jaar weer 240 kinderen die geen school hebben, en er zijn er nog 1000 die nog niet aangemeld zijn. Dat zijn kei groot tekort! En de politiek doet er erg luchtig over “het tekort is toch minder dan vorig jaar”. Ik ben benieuwd wat het gaat geven als al die kinderen naar het middelbaar moeten gaan, op dit moment wordt enkel ingezet op vergroting van de capaciteit in de kleuter- en lagere school, hopelijk zijn ze er toch stiekem mee bezig. Deze toestanden geven mij nu al heel wat minder zin om ooit kinderen op te voeden in een stad

    1. Wij zijn altijd zeer tevreden geweest over kleuterschool Lourdes-Meerhout. Ik hoop dat dit voor jullie een even goede ervaring wordt als voor ons! Veel succes, Flo!

  5. Wauw! Proficiat!!! Ik denk dat de directrice een goede ervaring achter zich heeft om te zeggen dat ze pas beslist in het derde kleuterklasje wat ’t zal zijn/worden voor Flo. Super. Ze geven krediet. Dat is waardevol. Ik wens flo en jullie alle succes hiervoor! Sige

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s