Lekker bio

Vorige week draaiden Bob en ik een videofilmpje op een bioboerderij in Lovendegem. Bij aankomst had ik meteen spijt dat de kinderen er niet bij waren. Niet dat werken in hun bijzijn een optie is maar een actieve boerderij bezoeken leek me een leuke ervaring. Toevallig hield de buurman het volgende weekend zijn opendeurdag. En dus trokken wij zondagvoormiddag met het hele gezin naar de bioboerderij De Zwaluw.

Koeien, schapen, varkens, lama’s, paardjes, konijnen, cavia’s: in De Zwaluw loopt een bonte verzameling diertjes. Ze kweken bovendien ook biogroenten. We kregen een leerrijke rondleiding van een jonge enthousiaste boer en achteraf genoten we van een heerlijk bioijsje. Heel gezellig.

Als veggie eet ik sowieso meer groenten en kom ik vanzelf al gemakkelijker eens in een biowinkel. Toen wij nog in het centrum woonden namen we zelfs even een abonnement op een pakket biogroenten. Eerlijk: bio is niet altijd lekkerder. En het is ook duurder. Ik zie de bomen ook niet meer door het bos van al die labels. Maar de rondleiding maakte me opnieuw bewust van het belang van bio. Eigenlijk is bio gewoon eerlijk. Meer niet. Koeien die gras eten in plaats van afval, dieren die alleen antibiotica krijgen als ze ziek zijn, fruit dat rijpt aan de boom en niet in diepvriezers.

De Zwaluw is een heerlijke plaats met lekker eten en lieve mensen. Jammer dat er in onze buurt zo geen boerderij bestaat. We zouden er goede klanten worden. Maar als we in de omgeving zijn of deze zomer een fietstochtje plannen, gaan we zeker nog eens langs.

5 gedachten over “Lekker bio”

  1. Dan mag er wel geen trein ontsporen in de buurt of in de ruime omgeving geen vervuilende industrie aanwezig zijn of gewone boeren die wel kwistig sproeien met wat minder onschuldige produkten die dan ook in het oppervlaktewater terecht komen waar de koeien dan van drinken want dan is er van bio-groenten/bio-dieren niet echt nog sprake. Zeker in België met ons dichtbevolkte gebied is het al zoeken naar een gebied met gezonde lucht en geen fijn stof of roetdeeltjes. Als ik BIO-groenten in supermarkten zie liggen dan stel ik me daar toch vragen bij…. Niet alles is detecteerbaar of wordt grondig gecontroleerd.

  2. de vierhoekhoeve in gijzenzele is ook een superadresje, wel alleen toegankelijk op zondag. Ook lekker ijs, desserts, kazen etc…

  3. De zwaluw is een van de boeren die leveren aan het voedselteam waarvan ik lid ben. Echt een aanrader vind ik – lekkere zuivel, vlees en groente van boeren uit de buurt. Bestellen doe je via website en het wordt elke vrijdag geleverd in een depot dichtbij huis.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s