Op dieet

Daddy is de voorbije jaren door de nodige cortisone (en duvels :-)) heel wat kilo’s aangekomen. Op zich is dat natuurlijk geen ramp. Maar hij voelt zich er niet goed bij en wil die overtollige kilo’s zo snel mogelijk weer kwijt geraken. Bob heeft al een paar crash diëten achter de rug en mij leek het dus beter om de hulp in te schakelen van een diëtiste. Dus maakte hij een afspraak met iemand uit de buurt. ‘De eerste consultatie komt op 78 euro. Die prijs zakt nadien wel een beetje. De drie volgende sessies komen op 45 euro en nadien zakt de kostprijs nog naar 25 euro per sessie.’

Slik. Hoe belangrijk ik gezondheid en gewicht ook mag vinden, ik schrok toch een beetje van het kostenplaatje. De CM betaalt 40 euro terug voor wie vier sessies volgt. Dat is dus de helft van en eerste consult. De rest moet je uit eigen zak betalen.

Hoe langer ik er over nadenken, hoe meer ik me aan dat hele systeem erger. 78 euro voor een consultatie van een uurtje, dat is nu toch enorm veel geld. Met alle respect voor diëtisten maar ik ken geen enkele arts of specialist die zo veel aanrekent. Bovendien wordt dit niet of nauwelijks terugbetaalt. Dat lijkt me een heel domme maatregel want het zullen toch vooral kansarmen en lager geschoolden zijn die veel kunnen leren op gebied van voedingsleer. En net zij kunnen zo een begeleiding onmogelijk betalen.

Dat mutualiteiten niet alles kunnen terugbetalen begrijp ik. Toch blijf ik het raar vinden dat diëtisten en psychologen als ‘extra’ en dus als ‘luxeproducten’ beschouwd worden. Bob liet de piste van de diëtiste alvast vallen en koos voor Dukan, een variant op het eiwitdieet. Dukan werkt, dat hebben we vorig jaar al mogen ondervinden. Het grote probleem is vooral achteraf. Want eigenlijk bestaat er maar één dieet en dat is diegene die je voor de rest van je leven kan volhouden.

logo-nl

Advertenties

12 gedachten over “Op dieet”

 1. Waarom probeert hij Weight watchers niet, dat is evenwichtig en leert je anders eten,…dat een diëtiste zo duur is, is er eigenlijk wel een beetje over, zoals je zelf al aangaf, geen enkel specialist rekent zoveel aan,…maar ik denk met wat gezond verstand dat je ook al ver raakt,…succes aan Daddy 🙂

 2. Wat je schrijft, klopt ook ivm terugbetaling van mutualiteiten. Heb ik me ook al afgevraagd. Vind ik ook vreemd. Dat is toch?! Weight watchers: dat werkt. Een vriendin van me is momenteel op dieet met Pronokal. Geen idee of het werkt op lange termijn, maar op dag 23 zat zij al aan -9kg en is momenteel dan ook laaiend enthousiast. Succes!

 3. Hier ook fervent dukanner! Alweer 10 kilo minder op 8 weken, met lichtjes zondigen nog wel. Het zit hem in je kop…na de spannende fase van het snel afvallen is het verleidelijk om content te zijn met je gewicht en weer normaal te doen maar dat mag nu net niet. Het ware dieet is de fase na het verslavend afvallen, gewoon op gewicht blijven en beetje bij beetje weer KH eten. Dat is wat discipline vraagt. Als je dat 6 maand volhoudt is je lijf dat nieuwe gewicht wel gewoon en is het veel makkelijker om stabiel te blijven vind ik.

  Dietisten vind ik ook veel te duur, en ze vertellen niks nieuws. Elke normale mens weet wat mag en wat niet. Dukan doe ik ook zonder de site hoor…die lol is ook onbetaalbaar en al die proteinen kosten al handenvol geld. Mijn winkelkarretjes kosten zeker het dubbel van vroeger.
  Gewoon een groot blad op je deur hangen, voor iedereen zichtbaar, met een grafiek en daar elke zaterdag je gewicht op aanduiden motiveert evenzeer en je zorgt ervoor dat je in het weekend niet zo zondigt. Of een wekelijks familiaal weegmoment met de dochters erbij zodat papa ook door hen gemotiveerd wordt en niet stiekem terug kan slabakken.

  Hup papa hup!

  1. Trouwens…enkele aanradertjes.
   Witloofblaadjes doppen in tzatziki (magere platte kaas met wat komkommer, look en kruiden gemengd) bij het aperitief, in de oven gedroogde plakjes bacon als chipke, veel vis in papilliot (makkelijk, recht uit de diepvries in een aluminiumfolieke. Wikkel de vis in gerookte zalm, smijt er een diepvriesscampi bovenop en 20 min oven later kan je eten. De diepvrieszakken in de colruyt zijn best/ goedkoopst), dukankoekjes zijn te vinden in de carrefour maar wel duur, konjacvezels ipv pasta is superlekker (ook in de carrefour), tartaar en carpaccio van vanalles is heel lekker met soyasaus, limoensap en gember ipv de klassieke olijfolie, pijnboompitten, parmezaan, eitjes op allerlei manieren, roomsaus maak je voortaan met quark 0% vet (ik koop dat in de natuurwinkel) en bij weinig tijd draai ik gewoon een pakje kippewit in mijn kas. Ook lekker!

 4. hier ook een weight watcher. ik vond dat eerlijk gezegd vroeger één grote sekte, die WW 😀
  maar eerlijk is eerlijk, het werkt, ik heb nog geen seconde honger gehad (in tegendeel) en ik heb ook niet het gevoel dat ik mezelf iets ontzeg.
  sinds februari tot nu – 10kg, niet slecht vind ik dat als je bedenkt dat we in die periode ook een maand ziekenhuis gehad hebben met toch niet zo’n gezonde leefstijl.
  ik neem ook al een jaar cortisone (lupus, weetjewel) en die 10 kg zijn eraf gevlogen!
  op naar de volgende 10 en hup hup hup voor bob!

 5. dat is wel een superdure dietiste zenne, mijn mama ging vroeger ook bij iemand en dat was 25 euro voor de consulten waar er dingen uitgebreid besproken werden en 10 euro voor de weegsessies. En elke keer kreeg ze recepten mee (en een peptalk 😉 ). Voor haar werkte het niet (niks werkt) ‘tis idd zo dat je de rest van je leven dat wat in acht moet nemen hé, ik zou daar ook geen goeie voor zijn. gelukkig blijf ik al jaren op gewicht, iets te veel maar bon niks dramatisch :-). succes voor Bob!

 6. FDHM: fret den helft minder. Da’s het enige wat werkt 😀
  Ik denk dat ik zowat alle mogelijke dieëten al heb gevolgd, en heb ook een maagbandje gehad (40 kg er af, 40 kg er bij). Niks helpt blijvend.
  Ik heb me er gewoon bij neergelegd dat ik een dikke madam ben :p

 7. Amaai, dat is er niet naast gerekend! Hier hebben we een veel goedkopere dietiste gevonden voor de echtgenoot, en ze bleef ons ook niet aan het lijntje houden. Voedingsgewoonten veranderen, en vooral bewegen. Ik geloof niet in crash-toestanden, vroeger op’t werk heb ik dikwijls genoeg gezien dat dat chagrijnige mensen en mislukkingen tot gevolg heeft.

 8. Het Dukan dieet is een van de effectiefste dieten die er bestaat echt een geweldig dieet en er zijn ook nog eens miljoenen mensen blijvend mee afgevallen Dokter Pierre Dukan heeft hier echt heel erg lang onderzoek naar gedaan om dit dieet te perfectioneren

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s