Ayko

ayko (1 van 1)-47_Fotor

Mijn actie voor Villa Rozenrood zorgde er destijds voor dat ik in contact kwam met de mensen ter plaatse, via mail wel te verstaan. En nu, een half jaar later, mailen zij mij. Dat ze een bijzonder meisje op bezoek verwachten, dat haar gezondheid er op achteruit gaat, dat zij net een broertje gekregen heeft en dat het toch tof zou zijn om beide kindjes eens samen te fotograferen.

Of ik dat zou zien zitten? Daar moest ik niet over nadenken. Onderweg naar De Panne wist ik niet goed wat te verwachten. Mijn vaste methodiek, lees een beetje de speelvogel uit hangen, zou ik niet kunnen gebruiken. Kinderen met een beperking zijn vaak weinig mobiel. Tegelijkertijd heb ik de voorbije maanden ook veel geleerd op vlak van zorgkindjes, en over het contact het hun ouders. Het klinkt misschien raar maar ik had er echt zin in.

En natuurlijk was het niet eenvoudig.In de snoezelruimte was het gezellig donker. En zoals andere kinderen werden ze het na verloop van tijd moe. Maar het werd een gezellig moment met toch een paar mooie familiebeelden.

De warmte die huist in Villa Rozenrood is moeilijk te beschrijven. Dat ze nog bestaan op deze wereld, zo oprecht lieve, vriendelijke en hartelijke mensen. Ik ben geen pessimist maar mijn bezoekje aan Villa Rozenrood gaf mijn mensenbeeld toch een serieuze boost. Bedankt lieve Ayko en haar toffe ouders, bedankt Danielle en het hele team. Het was een eer om die middag met jullie te mogen doorbrengen. Ik hoop echt dat we elkaar binnenkort weer terug mogen zien.

9 gedachten over “Ayko”

 1. lieve An,
  het was voor ons gewoon heel erg fijn jou bezig te zien met Ayco en haar gezinnetje!
  een dikke dank je wel voor wie je bent en voor jouw betrokkenheid bij een project dat vooral vertrekt van en terugkeert naar passie, liefde, verbondenheid en puurheid.
  waarden die jij zeker mee draagt

 2. heel mooi en warm, an…
  inderdaad, het is niet zo evident om kinderen met een (zware) beperking goed te fotograferen, maar jij slaagt er keer op keer in, ook bij onze kleine kadee…
  en die foto’s worden gekoesterd. net als de warmte waarop jij met hem omging!

 3. Lieve An,

  Na wat omzwervingen op je blog terechtgekomen, we durven denken dat je het niet erg vindt dat we wat meelezen. Wij vonden de fotoshoot ook heel erg gezellig en zijn super tevreden met het resultaat. De gelegenheid om je te bedanken voor de mooie foto’s hadden we nog niet, maar dat doen we bij deze nog even met veel plezier. Dankjewel!

  Ayco, Sybe, Petra & Peter x

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s