Voor het eerst kamperen

Wat je doet op vakantie is vaak familiaal bepaald, meer dan we denken. En wij komen niet uit een kampeerfamilie. Maar na bruin in de tuin kregen we er toch zin in. En dus ging ik op zoek naar een charmante camping.

Charmant, gezellig, mooi, kleinschalig, uniek, karakter- en sfeervol, … Het is een moeilijk uit te leggen begrip die toch bij iedere zoektocht terugkomt. Vrij snel kwam ik bij camping Maka uit. Hun site zag er beloftevol uit maar foto’s bedriegen, altijd ;). Gelukkig overtrof de realiteit mijn verwachtingen. Camping Maka is een bijzondere plaats, een goed bewaard geheim, een tip voor de kampeerders onder jullie.

De uitbaters zijn Nederlanders net als de helft van de andere gasten. De sfeer is er erg familiaal,  warm, groen en rustig (echt!). De kinderen inclusief Bob hadden meteen speelvriendjes. 😉

Maar pas op, kamperen is niet voor iedereen weggelegd. Het is een avontuur en avonturen gaan vaak samen met de nodige onvoorziene omstandigheden, rommel en vuiligheid. Ook al vertrokken we erg geladen, al snel bleek dat we veel te weinig meehadden. Om zes uur ’s avonds tot het besef komen dat je zelf moet zorgen voor wc-papier, is toch een beetje pijnlijk. Één trui en één handdoek per kind was ook ruim te weinig. Van een campingstekker had ik ook nog nooit gehoord. De BBQ hadden we mee maar we misten toch borden en bestek. En vooral: reservetuutjes.

Kamperen betekent loslaten, zeker met drie jonge zotte kinderen aan kant van een stromende rivier.
Hier maken ze geen moddertaartjes van proper zand, en zwemmen ze niet onder toezicht van een ervaren badmeester. Neen. Ze verdwijnen voor een half uur in het bos of in andermans tent. Als je denkt dat ze niet vuiler kunnen worden, doen ze er nog een stevige schep bovenop. En ze blijven veel te lang wakker.

Ik moet eerlijk zijn: het was wennen. Ja, ik heb een beetje gestresst toen ik Flo voor de zoveelste keer kwijt was. Of toen ik ontdekte dat ik ongesteld was en geen wc-papier bijhad ( ook toen een onbekende medekampeerster even mijn deur opentrok om me te helpen). Of toen ze met hun natte crocs de tent inkropen. En toen ze om elf uur nog altijd niet wilden slapen.

Maar uiteindelijk overviel mij toch een zalig laisser aller-gevoel. Kamperen is echt en dat is tof. Het is ontbijten in de zon, leven ontdekken onder iedere steen, lachen met de vuile snoet van je kinderen, genieten van een warme douche terwijl je de plakkerige zonnecréme van je huid afspoelt, in slaap vallen voor het kampvuur en wakker schieten met het idee dat er een wasbeer voor je tent zit.

Camping Maka gewoon geweldig. Wij gaan zeker terug!

7 gedachten over “Voor het eerst kamperen”

  1. Hier ook respect,…….ik kom ook niet uit een kampeerfamilie en ik geloof nooit dat het mijn ding gaat zijn,…….hoewel ik onmiddellijk teken voor het loslaten gevoel,…….leren loslaten, zou daar geen cursus voor bestaan?

  2. Heb ooit één keer gekampeerd, met een tent van vrienden. Het is bij die éne keer gebleven, waarschijnlijk de schuld van die bende Duitsers en Hollanders die tot een gat in de nacht luid de boel op stelten zetten. Die gemeenschappelijke wasplaatsen en toiletten waren ook een apart avontuur… Maar heel blij dat jullie het wel naar jullie zin hebben gehad. Je moet de juiste camping treffen…

  3. Het lijkt me hemels bij mooi weer maar pure horror mocht het de hele tijd regenen…en in België komt dat nog al eens voor. Ik zou nooit vertrekken mochten ze slecht weer voorspellen 😉

  4. Tja het is niet iedereen gegeven, Kamperen. Vroeger deed ik het wel, nu heb ik gewoonweg meer comfort nodig. Maar de foto’s zeggen duidelijk dat jullie hebben genoten. Fijn!

  5. Neen camperen is geweldig. Je omschrijft het prachtig. Het is ook geen tv en wie bepaald naar welke post je kijkt, geen vloer die vuil kan worden. Maar wel allemaal in 1 bed slapen met alleen een doek tussen. Tot elf uur in bikini rondlopen want nog geen tijd gehad om te douchen. Gewoon zalig wij doen het al jaren en ik kan je nog wel een paar prachtige adressen verklappen. Volhouden het wordt alleen beter.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s