Onderwater camera

Het is een vraag die regelmatig terugkomt: mijn zotte wilde speelde dochter of zoon wil graag een fototoestel. Welke camera zou ik best kopen? Voor alle duidelijkheid: ik geloof niet in merken, en werk ook niet in een fotowinkel. Ik weet dus ook niet zo veel af van al die nieuwe modellen.

Maar als fotografiejuf en mama raad ik ouders altijd aan om te gaan voor een echte camera, geen Vtech of ander speelgoed. Koop gewoon een echte stevige camera. Want in de kast (of in een fototas) heb je er niets aan. En ze bestaan, de kleine betaalbare cameraatjes die je mag laten vallen, zelfs in het water.

Voor mijn meisjes kocht ik vijf jaar geleden (minstens) een Lumix onderwatercamera. Gisteren mocht ik hem na een speelnamiddag opvissen uit het zwembad. Geen probleem. De beeldkwaliteit is ok, niets bijzonder. Maar dat hij al zo veel jaren hun en mijn zotte kuren overleeft, is zonder meer geweldig.

3 gedachten over “Onderwater camera”

  1. Ik vind die kwaliteit absoluut niet mis, maar ben dan ook maar een leek. Weeral schitterende souvenirs ! Maar best dat tegenwoordig alles digitaal kan worden bewaard – twintig jaar geleden had je moeten investeren in een aanbouw om al die foto’s te bewaren…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s