Een eigen zwembad

 

Ons zwembad lag hier al voor we het huis kochten. Het is zalig, zeker dit jaar. Ik zou het niet meer willen missen. Zo een bak met water tovert iedere zonnige dag om in echte vakantie.

Maar naast de oneindige uren van plezier en verkoeling komt het bad ook met een niet te onderschatten risico: verdrinking. Wij hebben destijds een heuse studie gemaakt van alle mogelijke middelen om zo een drama te vermijden. Er bestaat echt van alles. In veel warme landen plaatsen ze een hek rond het zwembad. Er bestaan ook allerhande alarmsystemen. Sommige schieten in gang bij een plotse beweging in het water. Andere lijken op aan armband en hangen vast aan het kind.

Wij hebben gekozen voor een stevig rolluik, zonder twijfel de beste investering van de voorbije vijf jaar. Volgens onze badmeester kan je er zelfs op lopen maar dat proberen we liever niet. Het belangrijkste is dat eens het rolluik op het water ligt, er niemand meer kan verzuipen.

Gisteren verdronk er weer een kindje in Keerbergen, ondanks de omheining. Slik. Eigenlijk is er maar één echt veilige oplossing en dat is leren zwemmen. Wat ben ik blij dat Nina er sinds kort mee weg is. Maar de zwemlessen en aanmoedigingen zorgden wel voor een bijkomende probleempje. Tot voor kort moesten zowel Nina als Flo bandjes aan. Nu haar zus er van af is, wil Flo ook geen bandjes of blokjes meer aan.

We moeten nu dus driedubbel goed opletten. Want ze huppelt vrolijk langs het water en springt dan zonder twijfelen het water in. De eerste keren sprongen wij met kleren en al achter haar. Ondertussen weet ik dat ze onder de watergrens even blijft spartelen, en trek ik haar gewoon van aan de kant weer boven. Het lijkt wel een spelletje maar dan een heel gevaarlijk.

In Amerika, waar veel mensen over een eigen zwembad beschikken, kan je baby’s leren drijven. Dit filmpje heb ik even geleden al een paar keer gezien. Het leek mij erg Amerikaans, lees niet echt realistisch. Maar misschien moet ik het de komende dagen toch maar eens proberen. 😉

8 gedachten over “Een eigen zwembad”

  1. Geloof het of niet, maar dit is wel degelijk realistisch. Zelf ben ik er al even mee bezig, en het werkt, maar het vraagt véél oefening. Praktische handvaten vind je op volgende website: http://www.uswim.com/. Wat ik voor Flo zou aanraden, is niet het leren op de rug draaien, maar wel het spartelen tot aan de kant. Dus: in het water vallen/springen, omdraaien met het gezicht richting de kant en spartelen tot ze er is. Geen enkel kind noch volwassene is volledig verdrinkingsproof, maar het aanleren van bepaalde reflexen kan veel kwaad vookomen!

  2. En ook al kunnen ze zwemmen blijft het opletten. R kwam zo in de problemen met zijn snorkel en geraakte in paniek midden in het bad en vergat te zwemmen hoewel hij zijn 50 m op zak had

  3. De oudste 2 kunnen erg goed zwemmen, miniman nog niet. Hij moet (zonder enige vorm van discussie) in de nabijheid van het zwembad zijn zwembandjes aandoen. Maar wij hebben (gelukkig) geen zwembad in de tuin. Toch zal ook miniman in september zwemles krijgen. Maar, volgens de zwemjuf ben je toch nooit helemaal safe; alles hangt ervan af HOE ze vallen blijkbaar…

  4. O, heerlijk een eigen zwembad, zo’n genot als het zomer is, kunnen ze de hele dag lekker plonzen. Wel mooi systeem zo’n rolluik om het zwembad af te sluiten.

    Ik was ook heel blij toen ze alledrie hun diploma’s hadden. Bij het eerste papiertje, hun A, raakte ik al meer ontspannen. Nu hebben ze allemaal hun A, B en C en dat is wel fijn. Het blijft met kinderen altijd opletten, maar toch… het is fijn als ze zichzelf kunnen redden.

    Groetjes, Collie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s