Elektrische fiets

Vorige week verkochten we ons retroscootertje. Ik rij nochtans graag met de brommer. Maar sinds januari vallen alle 125 cc brommers onder de categorie ‘moto’, en is beschermkledij (botten, leren jas, broek en handschoenen) verplicht. Voor echte moto’s waar je de autosnelweg mee op gaat, vind ik dat begrijpelijk. Maar wij kochten onze scooter vooral om op mooi dagen snel het centrum in te rijden, wat met de wagen steeds moeilijker lukt. En die 125 cc had gewoon iets meer kracht dan het scootertje waar ik als zestienjarige mee reed.

Maar als de zon schijnt heb ik helemaal geen zin om lederen handschoenen, een beschermjas, een lange broek en botten te dragen. En dus verkochten we onze Sym met als plan om een gelijkaardige B-klasse scooter aan te schaffen. Die rijden iets minder snel maar meer dan een helm moet je er niet op dragen 😉

Waarom koop je geen elektrische fiets? Ik moet toegeven dat ik totaal geen fietser ben. Laat mij een uur goed doorstappen, met plezier. Maar fietsen vind ik vaak vreselijk vermoeiend en saai. Ik moet er wel bij vertellen dat ik een leuke maar heel erg zware fiets heb. Misschien is dat het probleem. Hoe dan ook: of het gaat mij vaak te traag of ik ben na een kwartier doodop. Ik fiets mijn kinderen iedere dag naar school (afstand van ongeveer een kilometer) maar daar stopt het ook. En die ene brug is op sommige dagen nog te veel aan. Dan kon je net van onder de douche en voel je je meteen al weer vuil.

Nu Bob fysiek zo veel last heeft, leek een elektrische fiets mij plots toch niet zo een slecht idee. En onze oma is net aan het revalideren van een knieoperatie waardoor we die van haar even mogen uitproberen.

Vrijdag stond een restaurantbezoekje op het programma in het centrum van Gent, en ook al was mij een lift aangeboden: ik ging met de fiets. Ik had al veel gelezen over elektrische fietsen maar de rit overtrof mijn verwachtingen. En nu begrijp ik ook waarom zo veel oudere mensen er me vallen ;-).  Het gaat lekker snel vooruit zonder veel (lees geen) moeite. En het geeft je toch een sportief gevoel. Zo een elektrische fiets is wel niet zo cool als een brommer maar he, dat heeft ouder worden zeker? 😉

 

IMG_20130906_194822

8 gedachten over “Elektrische fiets”

  1. als je voor de eerste maal met zo’n fiets rijdt begin je best in laagste versnelling. Voor je het weet ga je veel te hard van stapel en ga je onderuit en da’s minder.

  2. Ik ben 24 jaar en rij momenteel met de elektrische fiets van mijn schoonmoeder. Ik ging nog nooit zo graag werken. Ik moet heus nog wel trappen, maar het geeft net dat duwtje wind dat ze nodig hebt om door te fietsen. I love it!

  3. ik zou graag een elektrische rolstoelfiets willen, zodat ik kleine kadee ermee kan vervoeren. al enkele keren een model uitgetest en inderdaad: in het begin toch even wennen aan de snelheid, bijna (bijna!) uit de bocht gegaan…

  4. Geef mij maar een gewone fiets. De inspanning die ik moet doen om tegen de wind in of een brug op te fietsen is heel goed voor de conditie. Een elektrische fiets is voor als ik 70+ zal zijn.

  5. Ik heb sinds kort ook een elektrische fiets omdat mijn lieve lijf niet meer mee wil. Nu kan ik toch een 20-tal kilometertjes op de teller zetten zonder al te veel moeite. Het is mijn vrijheid én op die manier neem ik toch wat beweging. Zalig!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s