Zeven

ninabdklein (27 van 27)

Apgar score 1 (op 10). ‘Niet panikeren’, zei de gynaecoloog. ‘Gewoon diep ademhalen. ‘ Nina was een vreselijk klein maar ook onvoorstelbaar schoon kindje. De natuur zit soms goed in elkaar. De borstvoeding werd na drie dagen op doktersadvies afgeblazen. Na zes maanden leek ze nog steeds op een boorling. En ze kon huilen, uren aan een stuk.

Precies zeven jaar geleden is het, en ik krijg nog steeds kippenvel als ik aan het moment terugdenk. De kinderarts verdween met mijn baby en de ruimte bleef beangstigend stil. Precies zeven jaar geleden is het. Nina is ondertussen opengebloeid tot een gelukkig en vrolijk kind. Het is een dapper meisje, wist haar juffrouw me deze week nog te vertellen.

Fier ben ik op al mijn meisjes en op Nina nog net iets meer. Ze is klein en fragiel maar een stuk sterker en veerkrachtiger dan haar twee zussen samen. Iedere dag overwint ze zichzelf. Gelukkige verjaardag mijn kleine grote meid!

10 gedachten over “Zeven”

  1. Hier ook ontroerd hoor…
    Met zo’n veerkracht en positieve ingesteldheid kan je zeer veel bereiken. Is een betere troef dan een hoog diploma, daar ben ik van overtuigd. Onze type 8 kindjes zijn misschien speciaal, maar zeker niet slechter af!

  2. Mooi, echt mooi. Je liefde druipt van het scherm, heel blij ook dat ze het zo goed doet op school (voor jullie ook een hele opluchting waarschijnlijk). Een heel gelukkige 7de verjaardag gewenst aan Nina!

  3. *slikt ook een traantje van ontroering weg*
    Mooi An… Jouw Nina maakte, klein en fijn als ze is, een heel grote indruk op mij toen we jullie leerden kennen. Let maar op, die gaat haar weg nogal maken hoor!
    Een heel gelukkige verjaardag Nina, een knuffel van mij en een (kwijl)zoen van Kleine Kadee 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s