Het gaat pijn doen

We hebben meer dan genoeg speelgoed, en daarom brengt de Sint dit jaar eens iets anders. Omdat er hier nog drie gelovers wonen, kunnen we moeilijk niets geven. Daarvoor vind ik de magie van Sinterklaas en het schoentje echt te leuk. Maar de lieve Sint is innovatief en brengt ook doe-geschenkjes, wist ik hen wijs te maken. Samen naar de cinema, een leuke uitstap of meter worden van een asielpaard: het kan allemaal. We moeten hem gewoon een lieve brief schrijven en het goed uitleggen. Zwarte Piet zal bovendien blij zijn want doe-geschenkjes wegen een stuk minder dan echte pakjes.

De dames waren snel overtuigd, tot deze week maar liefst vijf Sinterklaas-reclamefolders in de brievenbus zaten. ‘We kijken alleen maar hoor. En kijken mag toch he?’

Natuurlijk gaan ze wel hun schoen zetten, en gaan ze dus toch iets krijgen: iets functioneel misschien zoals een leuk boek of een nieuwe brooddoos, en snoep. Maar ik moet natuurlijk ook nog een paar echte doe-geschenken vinden. Dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn als verwacht. Ok, een cinemabon is leuk maar niet bijzonder origineel. Verder dacht ik ook aan een weekendje naar de Efteling maar dat kost blijkbaar als snel 500 euro voor één nachtje, en dat is nu toch een beetje boven mijn doorsnee Sinterklaasbudget. Een show van Studio 100 is ook al zo duur.

Flo gaat bovendien (eindelijk, ja ik weet het, het is genant) haar verzameling tuutjes afgeven. Al maanden probeer ik haar voor te bereiden: als jij zonder tuutje slaapt dan krijg je een heel groot en leuk geschenk. Een spectaculair doe-geschenk voor een vierjarige is natuurlijk wel een stuk moeilijker te vinden dan een grote doos speelgoed. Het moet ook nog allemaal een beetje geloofwaardig blijven, zeker voor de oudere zussen. Zelfgemaakte bonnen of pizza-avondjes voor tv zijn dus niet meteen een optie.

Kennen jullie nog leuke uitstap- of doe-ideetjes die zouden passen in het concept?

sinterklaas (1 van 1)

14 gedachten over “Het gaat pijn doen”

 1. wij hebben een efeling abon. gekocht voor 4 maanden… 60 euro / persoon+ 10 euro parkingabon…. We zijn er ondertussen al 3 keer geweest (1x met camping overnachting in de buurt) en kunnen nog wel terug. Zo groot, zo mooi park.
  Elke keer als we gaan is er die nieuwe fonkeling in de kinderen hun ogen…
  Misschien is die optie te overwegen? Zo ver is de efteling nu ook weer niet hé 😉

 2. Een zoo-abonnement voor het gezin? Prettig meegenomen is dan dat je bij een aantal pretparken 50% reductie krijgt op een ticket, dat je ook op een zinloze zondag nog eventjes kan gaan spelen in Planckendael, dat je niet “alles” moet gezien hebben op een dag, dat er een gratis bezoek aan enkele buitenlandse dierenparken bij zit,… Hier heeft de Sint ooit een knutseltafel + krukjes gebracht, met de nodige blaadjes, penselen, stiften enz. Het ziet er héél wat uit, maar ik kon eindelijk terug de tafel dekken zonder eerst massa’s gerief te moeten opruimen.

  1. Ik heb ooit mijn zoontje van 4 een zoo-abonnement kado gedaan. ‘K Had een grote pancarte gemaakt vol met wilde dieren om af te geven. Zijn beste kado ooit… Een kaartje met zijn foto waarmee hij elke dag ‘gratis’ naar planckendael mocht. Hij vond het geweldig en heeft er nog lang over gepraat. Succes met je zoektocht!

 3. Kleine zelfgemaakte presentjes. Een pennenzak met nieuwe kleurtjes, een pyama, een knuffel. Het gaat ook om de verrassing op zich. Soms maakt het helemaal niet uit wat erin zit. Maar de magie. Bij ons heeft Zwarte Piet de tuutjes meegenomen. Helaas, die liggen dus nu in Spanje.
  Liana

 4. Voor onze vierjarige was de Efteling in ieder geval superspectaculair (als in: maanden later spreekt ze er nog over). Dus als het enigszins te regelen valt…. (Wij overnachten er overigens niet, maar rijden op één dag.)

 5. Leuk idee! Ken je Uit met Vlieg? (www.uitmetvlieg.be) Daar kan je misschien eens zoeken naar activiteiten in de buurt van Gent. Succes met de zoektocht!

 6. genant? een tutje op vierjarige leeftijd? Hier gaat er ook nog eentje die binnenkort vier jaar wordt zijn tutje meegeven aan de sint en piet…
  😉

 7. Wij zijn dit jaar in de paasvakantie naar de Efteling geweest. 3 dagen – 2 nachten in een appartementje in Bosrijk / Poorthuys. Wij hebben daar 325 € voor betaald, toegang voor 3 dagen, lakens en handdoeken inbegrepen. Er is een microgolfoven en frigo en wij aten er ’s morgens en ’s avonds (meegebrachte lasagne + je kan pizza laten brengen). Je hebt ook toegang tot het zwembad dat vlabij ons appartement gelegen was.
  Een aanrader, de kids praten er nog over en we zijn van plan volgend jaar terug te gaan.
  In vergelijking met Belgische pretparken is het eten en drinken ter plaatse goedkoper.

 8. Bijkomende info: wij verbleven met 3 kinderen (2jaar in kinderbed, 3.5 jaar en 8.5 jaar in stapelbed) in het appartement. Niet ruim maar zeker voldoende.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s