Kangoeroe

Zoals sommige van jullie al weten, wonen wij in een kangoeroe-huis. In een afgesloten deel van onze woning, de vroegere praktijkruimte van de huisarts, woont mijn vader.

Ik zou liegen moest ik beweren dat het altijd gemakkelijk is. Je leeft heel erg dicht op elkaar. Maar de situatie heeft ook voordelen. Als hij ziek is, kan ik hem gemakkelijk helpen. Als hij een schroevendraaier nodig heeft, vindt hij die bij ons. En als ik zonder brood zit, kan ik vaak wel een paar sneetjes van hem gebruiken. Hij ziet zijn kleinkinderen meermaals per dag, en dat is veel meer dan een doorsnee grootvader. En wij hebben ’s avonds (soms) een inwonende oppas. 🙂

Bovendien neemt Opie grotendeels het op- en afrijden met Flo naar het revalidatiecentrum voor zijn rekening. Ook toen Bob in Melsbroek lag, heeft hij mij goed geholpen. Ik zeg dat niet genoeg, naar het schijnt 😉 Maar zijn inspanningen worden geapprecieerd, en omgekeerd zal dat ook wel zo zijn.

6 gedachten over “Kangoeroe”

  1. samenwonen is nooit makkelijk. Zoals jij het beschrijft klikt het meer dan behoorlijk tussen hem en je gezin. Met de problemen die je soms hebt is zo’n oppas meer dan welkom.

  2. Om in die toestand te leven moet de verstandhouding bijzonder goed zijn, en moeten duidelijke afspraken worden gemaakt rond privacy,.. Ik zie het mij niet onmiddellijk doen, maar kan me voorstellen dat het voor velen een uitkomst kan zijn.

  3. Je slaat de spijker op zijn kop! Wij hebben 1,5 onder 1 dak gewoond en dat ging in volledige harmonie. Dat was heel grappig om te ervaren. Misschien dat het in de toekomst nog wel weer gebeurd.

  4. Uiteraard is dit wederkerig ook erg gewaardeerd. Er zijn in ons geval duidelijk meer voor- dan nadelen. Wie kan er een mooiere “oude dag” wensen dan dicht bij zijn kinderen en kleinkinderen te kunnen zijn.

  5. zo leuk !!!Dat zouden wij ook willen als grootouder
    ik ben gestopt met werken om er meer te zijn ook voor mijn kleinkinderen(het kon bij ons en ook omdat wij tevreden zijn met wat we hebben en geen grote dromen hebben als we in pensioen gaan)Maar ik besef wel dat dit een zege is ,nu ik in deze tijd nog veel grootouders aan het werk zie .

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s