Op de schoot van Sinterklaas

Schoentjes klaarzetten is leuk, pakjes ontdekken en cadeautjes ontvangen natuurlijk ook. Maar niets kan op tegen een echte ontmoeting met de goede Sint.

Alleen heb ik een hekel aan massabijeenkomsten, zeker als de massa bestaat uit jonge overspanne ouders en hun jengelende lastige ongeduldige kinderen.

Ooit één keer naar de intrede geweest in Gent. Hel ! Eerst word je omver gereden door reuzebuggy’s. Als je dan toch een rustig plaatsje vindt, word je de hoek ingedrumt door laatkomers. Eerst duwen die hun kinderen tussen uw benen door, want anders ziet de kleine schat niet. Niet dat ze tegen u iets zeggen. En dan begint de bange kleuter natuurlijk te huilen en voor je het weet staan ze voor u op uw tenen. Voor het geluk van hun kinderen gooien veel ouders hun manieren zonder twijfelen overboord.

Sinterklaasfeestjes in Dreamland en Co laat ik dus wijselijk aan mij voorbij gaan 😉

Maar nu heb ik een heerlijk alternatief gevonden. Op zaterdag 23 november is de lieve goede oude Sint op bezoek in het Groenhof Sint Jozeph, hier in groenstraat in Oostakker ( van 14 tot 17 uur). Terwijl je rustig geniet van een koffietje en pannekoeken, kunnen de kindjes op audiëntie komen bij onze heilige vriend. En achteraf kan je nog een leuk bloemetjes kopen voor de flinke mama 🙂 Iedereen is welkom en het is echt een aanrader.

Ps: zwarte Piet komt ook, nu het nog mag 😉

image

image

Leuke retrofoto’s van het huis van alijn.

Advertenties

6 gedachten over “Op de schoot van Sinterklaas”

  1. Ik overweeg om eens naar Antwerpen te gaan, zaterdag. Maar iets in mij zegt dat we hier alles veel beter te zien krijgen -en toch ook wel een beetje van de sfeer opsnuiven- thuis, voor de buis….

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s