Awa

Ik ben zopas meter geworden van dit schattige meisje Awa.

Toen Lisa Breugelmans in 2011 met haar familie op reis ging naar Gambia, logeerde ze in een guesthouse tussen de plaatselijke bevolking. Zo leerde ze enkele lokale mensen kennen en kwam ze in contact met de plaatselijke scholen. De schoolinfrastructuur is voorhanden maar voor veel gezinnen is het schoolgeld (van 55 euro) niet haalbaar.

Eenmaal thuis besloot Lisa dat ze hiermee aan de slag moest, en met ondersteuning van haar moeder is ze de actie “Gambia Naar School” gestart. In de paasvakantie van 2012 keerde ze naar Gambia terug. Ze bezocht 2 scholen en samen met de directeurs werkten ze een lijst uit met de armste gezinnen. Alle gezinnen werden bezocht en telkens werd een korte situatie geschetst zodat er beslist kon worden welke gezinnen de hoogste noden hadden. Gambia naar school is een kleinschalig project zonder administratiekosten en met veel transparantie en controle (van de adoptiedienst).

Voor 55 euro (per jaar) kan Awa dus naar school, en naar de dokter. Bovendien mogen we nu ook een pakje naar ons petekindje meesturen met een vrijwilliger. Benieuwd naar wat mijn meisjes gaan willen opsturen. 😉 Met die mooi project voel ik me al helemaal in kerstsfeer 😉

Ps: Er zijn nog kindjes op zoek naar een sponsor.

awa

Advertenties

3 gedachten over “Awa”

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s