De Winterefteling

Ik geloof in sprookjes, of toch zeker in die van De Efteling. Want eigenlijk ben ik geen echte pretparkfan. Ons laatste bezoek aan Plopsa Indoor bezorgt me nog steeds nachtmerries. Eindeloze rijen vol jengelende kleuters in combinatie met doordrammuziek en slechte akoestiek, onsmakelijke frieten, bergen afval, vuile toiletten en heel veel gestreste ouders: mij zie je daar echt nooit meer terug. Ik moet toegeven dat het in De Panne op een doordeweekse mooie meidag kan meevallen, maar gezien mijn kinderen nu schoolplichtig zijn, zit dat er ook niet meer in.

De Efteling en Studio 100 hebben nochtans veel gemeen: een pretpark met eigen fantasiefiguurtjes, bijhorende televisieshows en merchandising. Een totaalconcept quoi. En ik heb niets tegen Studio 100. Alleen vind ik de Efteling veel beter, stijlvoller, sfeervoller, meer afwisseling en oog voor detail. Een mooi voorbeeld hiervan is Olle Bolle Gijs. Dankzij ‘papier hier’ is het hele pretpark volledig afvalvrij. Kinderen willen zo graag iets in de vuilnisbak gooien dat ze zelfs natte boombaadjes gaan verzamelen.

Ook het hotel in het park is af. De 3D-tv aan de receptie, het restaurant met speelhoek, verschillende eetshifts zodat je nooit het gevoel hebt dat het druk is, het speelgoedmuisje tussen de bedden, het opstapje voor kinderen aan de wasbak: het zijn deze kleine extraatje die het verschil maken. Ook het concept van de ‘Winter’-Efteling is goed gevonden: de (valse) sneeuw, de vele kerstlichtjes en kampvuurtjes toverden onze regenachtige dag om in niets dan sfeer en gezelligheid. Je moet er maar opkomen. En dan is er nog Villa Pardoes natuurlijk, voor het geval jullie dit prachtige initiatief niet zouden kennen.

Zaterdag was heerlijk rustig. Flo wou het liefst overal blijven zitten, en dat kon tot ik duizelig werd. Zondag hadden we iets minder geluk. Helemaal in de ban van de sprookjes hebben we onze route bovendien slecht uitgestippeld. Dankzij de Efteling-app kan je namelijk checken waar hoe veel volk staat en de rustige attracties eerst doen. Dat was buiten onze meisjes gerekend die kost wat kost toch eerst het labyrint wilden uitproberen. En zo hebben we dus toch een paar keer lang in de rij gestaan.

The Efteling rules! Volgende jaar gaan we er zeker terug op hotel, met of zonder kinderen 😉

1024x768_Winter Efteling 01

Advertenties

6 gedachten over “De Winterefteling”

 1. An, wij hebben twee jaar geleden Kerst mogen vieren in Villa Pardoes. Het was onvergetelijk. Hebben jullie zelf al geprobeerd om naar Villa Pardoes te mogen? Volgens mij komen jullie zeker ook in aanmerking. Het enige wat je moet doen is het aanmeldingsformulier laten invullen door een arts. Dit initiatief is echt niet enkel voor doodzieke zieke, maar ook voor kinderen die reeds veel hebben meegemaakt. (en tot die categorie behoren jullie echt wel!)

 2. Dit stukje had ik kunnen schrijven 🙂 De olle bolle gijs is echt super. Ik heb eens met een parkonderhouder staan praten en hij zei: als er niet mocht gerookt worden, hadden wij geen werk 😉 Alle peukjes worden daar één voor één opgeruimd

 3. heerlijk, inderdaad… wij zijn begin dit jaar naar villa pardoes mogen gaan met kleine kadee en ik ben er vrij zeker van dat ik mede dankzij dat verblijf nu, eind december, nog op mijn benen sta na dit toch wel vrij zware jaar.
  een hele week echt GEEN zorgen, energie bijtanken.
  zeker de moeite om eens na te gaan of jullie in aanmerking komen!

 4. Wij zijn ook fan van de Efteling sinds ons driedaags verblijf tijdens de paasvakantie. Volgend jaar gaan we terug.
  En hoewel wij geen slechte ervaringen met Plopsaland De Panne en Indoor hebben (via het werk recent naar Indoor geweest) ben ik het eens met je “vergelijking”.
  De Efteling is Super !

 5. Ik heb als kind met mijn meter en enkele nichtjes overnacht in het Eftelinghotel, in de Doornroosjeskamer. Héérlijke herinneringen:-)! Je kan trouwens ook oudjaar vieren in de Efteling! Ik ben helemaal overtuigd, maar tot nu toe ben ik de enige;-).

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s