Handbagage

Ik ga op vakantie en ik neem mee …. handbagage.

In de krant lees ik dat Ryanair zijn vluchttickets ‘bijna weggeeft’. Toch bleek het buitengewoon moeilijk om tijdens de kerstvakantie betaalbaar naar de zon te reizen.

We kwamen vrij snel opnieuw uit bij Marokko, maar budget voor extra bagage was er niet. Of eigenlijk was het gewoon goedkoper om te investeren in vijf kleine valiesjes.

Is dat niet krap? Ik heb niet zo veel nodig op vakantie, en 10 kilo per persoon bleek echt meer dan genoeg. Heb na weging zelfs twee keer mogen bijvullen, met boeken nog wel.

Alleen de vloeistof-veiligheidsregel is een beetje lastig. De scanner hield mijn valies tegen en mijn  schampoo en conditioner vlogen er uit. De bodymilk, deo en zonnecrème in andere tassen passeerden wel.

Nog een tip : de avond vooraf logeren in Ibis Charleroi airport (en je auto daar laten staan) is goedkoper dan een parkeerticket van tien dagen. En je wordt afgezet voor de deur.

Zoals de talrijke voorgaande keren verliep de vlucht vlot. Wat critici ook zeggen van Ryanair, ik blijf fan.

image

5 gedachten over “Handbagage”

  1. Awel, dat vind ik nu een interessante tip, van dat hotel dat goedkoper uitkomt dan dat parkeerticket! Dat ga ik zeker onthouden en uitzoeken volgende keer! En eigenlijk vind ik dat nog super goed gevonden om uw zomerreis in de winter te doen en in de zomer te genieten van alles wat er hier te doen is….stof om over na te denken! Bedankt daarvoor 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s