Essaouira

Marokko is een leuk en haalbare vakantiebestemming, ook voor kinderen. Dankzij Ryanair hebben wij ondertussen al meerdere steden aangedaan, en Essaouira is mijn favoriet.

Het weer is er geweldig,  zowel in de zomer als in de winter. Het is klein en authentiek, nog niet besmet door het massatoerisme.  Persoonlijk vind ik dat een voordeel, maar sommige mensen zullen dat misschien ook zien als een nadeel. Shoppen is bijvoorbeeld niet echt aan de orde.

Je kan er wel dromedaris- en paardrijden. Betaalbaar een quad huren. Je laten masseren. Genieten van lokale kunst en ambachten,  lekker eten (ze maken ook wijn maar echt geweldig is de alcohol er niet) en vooral kennismaken met een heel andere cultuur en levenstijl ( en levensstandaard).

En de bevolking is er heel vriendelijk, een pak minder opdringerig dan in de meeste populaire buurlanden.

La Maison Du Chameau is mijn tip van de dag, beetje weg uit het centrum maar erg gezellig en vlakbij een mooi fotogeniek dorpje. En goedkoop 😉

We’ll be back, klinkt mooi als einde maar die kans is toch vrij klein. Sommige mensen trekken ieder jaar naar dezelfde bestemming, hebben er een favoriete restaurant. Ik ga eerder voor de ontdekking. De wereld telt nog zo veel leuke plaatsen. Tips zijn altijd welkom 😉

image

image

image

image

image

image

5 gedachten over “Essaouira”

  1. Oh ja, ik vond Essaouria ook een heerlijk plaatsje, juist doordat mensen er zo vriendelijk en niet opdringerig waren, er allemaal kunstenaars zaten in de souk en het haventje zo gezellig was. Andere reistips: Scandinavië! Kindvriendelijk, niet al te goedkoop, maar mooi!

  2. Op die eerste foto is ze net pipi langkous met haar guitige lach 🙂
    Prachtige foto’s…
    (Heeft Bob uitvalsverschijnselen door zijn hernia? Zie dat hij een orthese draagt. Beetje beroepsmisvorming zeker 😉 dat mij dat opvalt)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s